MENÜ ☰
Eksper Haber » beyoğlu, GÜNDEM, Manşet » Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Hoca Vefatının İkinci Yılında Beyoğlu’nda Anıldı
Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Hoca Vefatının İkinci Yılında Beyoğlu’nda Anıldı

Türk Tarih profesörü, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr Ahmet Haluk Dursun hoca, vefatının ikinci yılında Beyoğlu’nda düzenlenen etkinlikle anıldı.

2019 yılında Van’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Türk Tarih profesörü, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr Ahmet Haluk Dursun hoca, vefatının ikinci yılında Beyoğlu’nda düzenlenen etkinlikle anıldı. Beyoğlu Belediyesi tarafından Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesinin konferans salonunda gerçekleştirilen anma etkinliğine, meydana gelen trafik kazasında Prof. Dr Ahmet Haluk Dursun hoca ile birlikte olan asistanı Avukat Ferhat Küçük konuşmacı olarak katıldı.

TARİH İLMİNE ADANMIŞ BİR ÖMRÜN HİKAYESİ GENÇLERLE PAYLAŞILDI
Anma programına katılan Ahmet Hocanın dostları ve talebeleri, tarih ilmine adanmış bir ömrün birikimini ve milletine hizmette sınırı olmayan bir iradeyi asistanı Avukat Ferhat Küçük’ten dinledi. Avukat Ferhat Küçük’ün Prof. Dr Ahmet Haluk Dursun hoca ile yaşadığı özel anılarını da gençlerle paylaştığı etkinlikte zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Avukat Ferhat Küçük, Türkiye’ye Osmanlı kültürünü yeniden tanıtan önemli bir akademisyen olan Ahmet Haluk Dursun hocanın gençlere, tarih ilmine adanmış bir ömrün birikimini, öğrenmeye ve öğretmeye karşı dinmeyen bir tutkuyu, ülkesine ve milletine hizmette sınırı olmayan bir iradeyi miras bıraktığını söyledi.

AHMET HALUK DURSUN KİMDİR?
1957 yılında Hereke’de doğdu. Galatasaray Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Son Çağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Kürsüsünü bitirerek akademik hayata Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde asistan olarak başladı. Marmara Üniversitesinde yüksek lisans ve doktorasını Yakın Çağ Tarihi Anabilim dalında tamamladı. “Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi” sahasında tarih doçenti A.Halûk Dursun Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim dalında profesörlük unvanını aldı.

Akademik çalışmaları yanında kamusal alanda da önemli faaliyetleri bulunan Dursun, İBB Kültür AŞ. Genel Müdür Danışmanı olarak Miniatürk Projesi’nin hazırlanmasında görev aldı. İçişleri Bakanlığınca Türkiye Turing ve Otomobil Kurumunun Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Dursun, 2005-2006 VE 2011 tarihlerinde aynı kurumda Başkan Vekilliği görevini yaptı.

2007 yılında İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü vekili olarak görev yaptı. 2006-2012 yılları arasında Ayasofya Müzesi Başkanlığını yürüten Dursun, 2009- 2011 yıllarında Ayasofya Müzesi Müdürlüğü görevini de üstlendi. 2012 Temmuz ayı itibarıyla getirildiği Topkapı Sarayı Müzesi Müdürlüğü görevini 2014 ortalarına kadar sürdürdü. A.Halûk Dursun, Ayasofya ve Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki görevlerinde de birçok etkinlik ve düzenlemeye imza atmış, tarihi yapıların kültürel ve tarihsel dokusunu ön plana çıkaran çalışmalara ağırlık vermiştir.

2012-2014 yılları arasında İstanbul Topkapı Sarayını Sevenler Derneği Başkanlığı görevine seçilmiştir. A.Haluk Dursun, 2014 Temmuz ayında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanmış, 2016 yılı Nisan ayında emekliliğini isteyerek görevinden ayrılmıştır.

26.05.2017 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla T.C. Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu üyeliğine atanmıştır. Aynı zamanda Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmekte ve 20 Temmuz 2018 tarihi itibariyle de Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.

21.07.2018 tarihli 30485 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2018/24 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine tayin olmuştur.

Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Hoca Vefatının İkinci Yılında Beyoğlu’nda Anıldı

📆 12 Ekim 2021 Salı 18:19   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir