Silivri Belediyesi, kadınların üretime teşvik edilmesi amacıyla TÜRAM’da fide teslim töreni düzenledi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretilen; brokoli, karnabahar, beyaz lahana, kırmızı lahana ve pırasadan oluşan 300.000 adet fide, düzenlenen temsili dağıtım töreni ile kadın üreticilere teslim edilmeye başladı.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Üreten ve Gelişen Silivri” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, geliştirdiği projelerle ilçede yaşayan kadınları üretime teşvik etmeye devam ediyor. Sürdürülebilir gıda zincirinin sağlanması, tarımsal üretimin desteklenerek üretim alanlarının ve miktarlarının artırılması, kadın üreticilerin desteklenmesi ve üretime teşvik edilmesi amacıyla Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) tarafından üretimi ve tedariki gerçekleştirilen fidelerin dağıtımı için temsili dağıtım töreni düzenlendi. Brokoli, karnabahar, beyaz lahana, kırmızı lahana ve pırasadan oluşan 300.000 adet fide, kadın üreticilere hediye edilmeye başladı. Silivri Belediyesi tarafından üreticilerle ücretsiz olarak paylaşılacak fideler, ilçe genelindeki muhtarlıklar aracılığı ile kadınlara ulaştırılacak. Fidelerin dağıtımı ile tarımsal üretimin yaygınlaştırılması ve kadınların balkon, bahçe, tarla demeden üretime teşvik edilmesi hedefleniyor.
BAŞKAN YILMAZ: “ELİNİZDEN TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Etkinlikte konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak her şeyin en güzeline, en iyisine layık olan ve hayatımızın her alanını güzelleştiren hanımefendilerin her zaman yanında oluyoruz, yanında olmaya da devam edeceğiz. Tarımsal destek projelerimizle kadınlarımızı üretime teşvik eden projeler geliştirmeye ve bunları sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Bugün de Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün koordinasyonunda karnabahar, brokoli, beyaz lahana, kırmızı lahana ve pırasa fidesinden oluşan 300.000 adet kışlık fideyi sizlerle paylaşmak amacıyla bir aradayız. Biz her zaman şunu söyledik: ‘Kadın varsa üretim var. Üretim varsa hayat var.’ İstanbul’un en verimli topraklarına sahip olan Silivri’mizde kadınlarımızın topraktan elini çekmemesi için her türlü desteği veriyoruz. Tarımsal üretimde adeta lokomotif görevini üstlenen kadın üreticilerimizi çok önemsiyoruz. Bu sebeple; Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından Kültür Merkezi Mahalle Evlerimizde eğitim gören 650 hanımefendiye burada, ‘Tohum Ekimi ve Fide Yetiştiriciliği’ kursu verdik ve atalık tohumlarımızı hediye ettik. Avrupa Birliği Erasmus Projeleri kapsamında 134.432 Euro hibe almaya hak kazandığımız Tarım Kooperatiflerinde Kadının Güçlendirilmesi projesi kapsamında eğitimler gerçekleştirdik. Tarımsal üretimin yaygınlaştırılması ve kadınların balkon, bahçe, tarla demeden üretime teşvik edilmesi amacıyla 90.000 adet yazlık fideyi sizlerle paylaştık. Selimpaşa mahallemizde kadınlarımızın üretimde olması amacıyla onlara bamya ve Topatan Kavunu ekebilecekleri alanları ücretsiz tahsis ettik. Danamandıralı hanımefendilere barbunya üretimini tekrar canlandırabilmek için alt gübre, üst gübre desteği sağladık ve alım garantisi verdik. Biz hanımefendilere, üreticilere soluk olmaya, omuz vermeye, siz değerli hanımefendilerin elinden tutup beraber yol yürümeye devam edeceğiz. Bu topraklarda ne üretirsek satabiliriz. Çünkü 20 milyon nüfusu olan İstanbul gibi bir pazarımız var. Bizim çalışmamız, çok çalışmamız ve üretmemiz lazım.” dedi.
“OLMAZLARI OLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Silivri Belediyesinin tarımsal üretim destekleri hakkında bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, “Biz ilk günden beri Silivri yalnızca merkezden, çarşı meydanından ibaret görülemez dedik. Silivri’nin köyleri var, mahalleleri var dedik. Köylüsü, çiftçisi ve Silivri’ye değer katacak hanımefendiler var dedik. Silivri Belediyesine ait ne kadar tarla ve arsa varsa bulacağız dedik. Silivri Belediyesinin önceki yönetim döneminde kim tarafından ekildiği belli olmayan, eşe dosta partiliye ektirip kira alınmayan arazileri vardı. Biz dedik ki öyle yağma yok! Bu topraklar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle milletin efendisi olan köylünündür dedik. Biz bu topraklarda üreteceğiz ve elde ettiğimiz ürünleri bu toprakların gerçek sahipleri olan köylülerle, çiftçilerle paylaşacağız dedik. Bana, ‘Başkan bu işi yapamazsın. Belediye eliyle çiftçilik olmaz. Beceremezsin ve bu işin sonunda rezil olursun’ dediler.
Biz 300 dönümle başladığımız üretim yolculuğunda bugün 4.000 dönümde üreticilik yapıyoruz. İstanbul’un en fazla tarımsal üretim yapan belediyesi Silivri Belediyesi oldu. 4.000 dönüm arazide ekiyoruz, biçiyoruz, işliyoruz ve elde ettiğimiz ürünlerin tamamını köylüyle, çiftçiyle, hayvancıyla paylaşıyoruz. Bu yıl 50.000 balyanın üzerinde samanı üreticilerimizle paylaşıyoruz. Üreticilerimize; yem bezelyesi, mısır silajı, hayvan gübrelerinin bertarafı gibi birçok destek veriyoruz. 1.000 dönüm araziye yerli, milli, sertifikalı tohumluk arpa ektik ve elde ettiğimiz 1.000 ton tohumluk arpanın 600 tonunu çiftçilerimizle paylaşıyoruz. Bakın ayçiçek tohumunda Türkiye’nin yüzde 5’i yerli ve milli ayçiçek tohumlarıyla ekiliyordu. Yani yüzde 95’i İsrail ve ABD tohumlarıydı. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız 2023 yılında, 2023 paket yerli ve milli ayçiçek tohumunu üreticilerimizle paylaştık. Yerli ve milli Türk tohumu dağıttık. Önümüzdeki yıl aldığımız rekolte ile beraber artık yabancı tohumları elimizin tersiyle itmenin vakti geldi. Gömleğimizin ilk düğmesini doğru ilikleme zamanı geldi. Onun için biz çalışmaya devam edeceğiz.
Olmazları oldurmaya devam edeceğiz. Dereleri yol, tepeleri ova yapmaya, engelleri yıkmaya devam edeceğiz. Hanımefendiler sizin çocuklarınıza, tek endişeniz olan onların hayatlarına yatırım yapacağım demiştim. Silivri’deki yaşayan çocuklarımızın iyi yetişmesi için spor, kültür ve sanat alanında yatırımlarımız olacak demiştim. Bir yabancı dil konuşabilmelerini, bir müzik aleti çalabilmelerini ve lisanslı sporcu olabilmelerini vadetmiştim. Bunları ücretsiz olarak sizlerin çocuklarına sunacağız demiştim. Bu anlayışla size verdiğim sözleri hiç unutmadım ve aklımdan çıkarmadım. Yüzme havuzu, futbol akademisi, yüzme akademisi, halı sahalar, statlar, basket sahaları, tenis kortları, voleybol sahaları yaptık. Ücretsiz yabancı dil kurslarını yaptık. Ücretsiz dershanemizi yaptık. Tüm üniversite 1. Sınıf öğrencilerine 500 TL destek ödemesi yaptık. Üniversite öğrencilerine her ay 500 TL burs sağladık. Ücretsiz müzik okulumuzu ve güzel sanatlar akademimizi yaptık. Yeter mi? Bence değil. Daha güzelini ve daha fazlasını yapmak için de var gücümüzle çalışacağımdan hiç mi hiç şüpheniz olmasın. Yeter ki sizlerin desteği benimle olsun. Bir olalım, beraber olalım. Bana verdiğiniz destekle, üstlendiğim sorumluluğu tüm sevdiklerinizi mutlu edene kadar ilk günkü heyecanla, ilk günkü aşkla yılmadan, yorulmadan sürdüreceğim.
Bundan hiç şüpheniz olmasın. Dün gibi hatırlıyorum. Seçim meydanlarında ne demiştim: ‘Hanımefendiler sizlere elimi uzatıyorum, benim elimi havada bırakmayın.’ Allah’a şükürler olsun ki elimi sımsıkı tutunuz ve hiç bırakmadınız. Yemin olsun ki tuttuğunuz bu el hiç ama hiç sizlerin elini bırakmayacak. Hep sizinle, hep sizin yanınızda, hep sizin yarınınızda, hep sizin umutlarınızda, sizlerle beraber olacak. Ant olsun, yemin olsun! Bu duygu ve düşüncelerle, bugün sizlerin aracılığı ile toprakla buluşacak olan fidelerimizin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Silivri’de tarıma, tarımsal üretime olan desteğimizin artarak devam edeceğini ifade ederek; hepinize saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
Bir yanıt yazın