MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Yerel nasıl kuvvetlenip, aktifliğini arttırabilir?
Yerel nasıl kuvvetlenip, aktifliğini arttırabilir?

Cesaretle, disiplinle, düzensizlikler fark edilerek elbette daha güçlenir lakin, kimsenin alanına fayda sağlayıp yetiştirilmesine müsade edilmediği bir yerde, yerel kuvvetlilik mümkün olmaz. Bu süreç, sadece durumu idare edecek idarecileri artırır. Yerelin , yerel siyasetin, yerel bürokrasinin, yerel politikanın ne kadar donanımlı olursa, politikalar daha okunaklı ve işlevsel olur. Durum idarecilerin yerine, yöneticilerin artması gerek. Nasıl mı ? samimi olalım;

Yerel siyasette, yerel  bürokraside ve yerel politikada yer almak isteyenlerin eğitimlerinin ve donanımlarının arttırılması, geliştirilmesi gerek. Bunun için ‘ Yerel Yönetim Okulu ‘ adı altında eğitim merkezinin insan odaklı olarak ilçe belediyelerinde olmalı. Bu okulda yetişecekler ilgisi ve hedefi olan kişilere eşit, herkese imkan tanıyıp, donanımın artması noktasında paylaşım süreçleri içinde olup  aynı zamanda doğru temsiliyet seçme ve bilme noktasında farkındalıkları arttıracaktır. Yeni bürokratlar ve yeni donanımlı siyasetçilerin yetişmesinde Yerelin düşüncesini ve ruhunu kuvvetlendirecektir.

Disiplinle, projelerimizi dinleyecek ve yardım edecek bizlerden daha üst akılların kentte olması ‘ Proje Birimlerinin’  kurulması gerek. Akademisyen danışmanlarımızla inşaamız güçlenmelidir. Bu süreç, düzen ve işleyişe faydalı olacaktır.  Sadece fiziki ve sosyal çoğunluk ile hareketi yüceltip taçlandıran düşünceye ve fikre önem vermeyip yol giden her düşünce elbette doğruya zarar verecektir. Yetişmiş, yetiştirilmiş donanımlı  yola yardım edecek sayının artması faydalı olacaktır. İnsanı yaşatan tüm projeleri desteklemek ve güçlendirmek bizlerin yararına olacaktır.

Yerel Yönetimler, mahalle muhtarlıkları ile daha çok etkinlik ve toplantılar düzenlemelidir. Yerel Yönetimlerin; Saha Halk Danışmanları olmalı, Mahallelerin ortak kolay ulaşılabilir noktalarında ‘ Mahalle Çözüm Merkezleri ‘ oluşturulmalıdır. Başkan Danışmanı sayıları uzmanlıklarına göre arttırılmalı, sadece etkinlik ve organizasyonlarda değil mahallelerde ve Mahalle Çözüm Merkezlerinde çok sıklıkla bulunmalı aylık ve haftalık olarak bizzat süreçler hakkında bilgili,hakim ve çözümsel olması sürecin düzenini aktifliği ve güçlülüğünü güçlü kılacaktır.

Daha güçlendirecek, kuvvetlendirecek projelerimiz, fikirlerimiz ve düşüncelerimiz elbette vardır. Vakti geldiğinde seslendireceğiz.

Güçlendirmek isteriz.

Birkan ÇELİK  

Yük. Yerel Yönetimler ve Şehircilik Uzmanı

📆 01 Kasım 2023 Çarşamba 21:40   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir