MENÜ ☰
Eksper Haber » Belediye, maltepe, Manşet, Toplum » YUSUF ERCİYAS MALTEPE’YE ADAY
YUSUF ERCİYAS MALTEPE’YE ADAY

Deneyimli ve genç siyasetçi Yusuf Erciyas, CHP’den Maltepe Belediye Başkanı aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Erciyas yaptığı konuşmada, belediye başkanı ve meclis üyelerini parti içerisinde ön seçim yapılarak belirlenmesinden yana olduğunu vurguladı. CHP’den Maltepe Belediye Başkanı aday adayı Yusuf Erciyas yaptığı konuşmada ş ifadeleri kullandı;

Bugüne kadar partimize Maltepe’de emek vermiş tüm İlçe Başkanlarıma, Yönetim Kurullarına, Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerine, Muhtarlarımıza, Mahalle Temsilcilerimize ve örgütümüzün tüm kademelerinde emek vermiş yol arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim.
Aramızdan ayrılmış yol arkadaşlarımıza da Allahtan rahmet dilerim.

Bugün Maltepe Belediye Başkan Adaylığı başvurumu yaptım. Yıllardır gerek parti çalışmalarım sebebi ile gerekse iş hayatım nedeniyle Maltepe’ye yakışan projeler her daim hayallerimi süsledi. Maltepe’de birçok sivil toplum kuruluşuyla bir araya geldim. Uzun zamandır sadece partili dostlarımız ile değil, aynı zamanda bugüne kadar partimize çeşitli sebepler ile mesafeli olan oy vermeyen insanlarla da temaslar kurdum. Tüm bu görüşmeler sonucunda Maltepe’de sergilemek istediğim yerel yönetim anlayışını belirledim. Şimdi partililerimin huzuruna atanmak için değil; önseçim ile kendimi kanıtlamak için geldim. Örgütüme güveniyorum. Beni tanıyorsunuz. Seçilirsem hiçbir şekilde kapısını kapatan sadece doğrusunu ben bilirim diyen bir başkan olmayacağım.

Mahallesinden sokağına kadar her vatandaşımızı dinleyeceğiz ve uygulamalarımızda birçok kararı ortaklaştıracağız. Maltepe’mizin öncelikli sorunlarını biliyorum ve çözüm önerileriyle ilgili alanında en başarılı uzmanlarla çalışacağım. Öncelikli olarak ‘Deprem öncelikli Kentsel dönüşüm ‘uygulayacağım. İstanbul Büyük Şehir Belediyemizle işbirliği halinde kentsel dönüşümü zaman kaybetmeden hayata geçireceğiz. Mahalleler arasındaki Sosyal uyum problemini önleyici çalışmalar içine gireceğiz.
Çevre ilçelere ciddi sinerji yaratma potansiyeli olan Maltepe’mizi hiç beklemeden uygulayacağımız özellikle sosyal projelerimizde daha mutlu ve dinamik bir kent haline getireceğiz.

Şeffaf bir belediyecilik uygulayacağım.
Birlikte kazanacağız, birlikte yöneteceğiz.

SİYASİ HAYATI
17 yaşımdan itibaren CHP Gençlik Kollarında başlayan Siyasi hayatım bugüne kadar devam etmektedir.

Üç dönem Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Başta İl Başkanımız Murat KARAYALÇIN döneminde, yerel basından sorumlu İl Başkan Yardımcısı, bu dönemde İstanbul’daki bütün yerel basınla diyalog geliştirip sorunlarını gündeme getirmeye çalıştı. Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ile ilgili partinin titiz bir çalışma sonucu cemevi raporu hazırladı. 2015 Milletvekilliği seçiminde yapılan seçimde görev yaptı.

Daha sonra İl Başkanı Cemal CANPOLAT’ ın İl Başkanlığı döneminde, sivil toplum kuruluşlarından, seçim ve sandık güvenliğinden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde buludu. Bu dönemde siyasi Ar-ge Komisyonu’nu kurdu. 2017 Referandumunda STK Örgütlenmesi ve saha çalışmalarını yürüttü.

Ayrıca Güneydoğu’da terörden etkilenmiş ailelerin, İstanbul’a hiç gelmemiş, deniz görmemiş çocuklarını Sarıyer Kilyos kampında ağırladı. Bu projeyi iki arkadaş olarak gerçekleştirdi. Siirt, Mardin, Diyarbakır ve Urfa’dan getirilen 180 çocuğa birer hafta İstanbul’da ağırlandı. Eğitici programlar, konserler, geziler düzenleyerek İstanbul’u tanımaları sağlandı. 2017 Ağustosunda yapılan bu proje ulusal basında da geniş yer aldı.

İl Başkanı olan Dr.Canan Kaftancıoğlu döneminde de İl Yönetimine seçildi. Bu dönemde İstanbul’un Seçim ve Sandık güvenliğinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2018 seçimlerinde bu görevi yürüttü, Seçimlerde gönüllü hareketini organize etti. Bununla beraber İstanbul 1.Bölge Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2019’da İstanbul Büyükşehir seçimlerinde kampanya ekibinin içinde yer alarak, 1.Bölge programlarını hazırladı, 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezini yönetti.

Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hamidiye Kaynak Suları A.Ş ‘de Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Yaklaşık 2 yıl bu görevde bulunduktan sonra, 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Maltepe’ de İstanbul 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak görev yaptı.

Birçok dönem İlçe, il ve Kurultay delegesi oldu. Birçok sivil toplum kuruluşunda yöneticilik ve üyelikte bulundu.

1976 doğumlu Erciyas aslen Sivaslı.

📆 28 Kasım 2023 Salı 12:57   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir