MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Manşet » 12. ÇEVRE ŞÖLENİ’YLE FARKINDALIK OLUŞTURULMAYA DEVAM EDİLECEK
12. ÇEVRE ŞÖLENİ’YLE FARKINDALIK OLUŞTURULMAYA DEVAM EDİLECEK

Çevre duyarlılığının artırılması, yurttaşların çevre konusunda bilgilendirmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çevre Şöleni’nin bu yıl 12.’si yapılacak.

Covid-19 salgını nedeniyle şölen kapsamında her yıl gerçekleştirilen; okullar arası yarışmalar, oyunlar, atölyeler ve gösteriler bu yıl yapılamayacak. Buna karşın 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün anlam ve önemi dolayısıyla, Ataşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden online atölyeler ve Çevre TIR’ı gezisi gerçekleştirilecek.

12. Ataşehir Belediyesi Çevre Şöleni’nde hem çocuklar hem de yetişkinler için internet üzerinden çevrimiçi olarak “Şehirde Ekolojik Yaşam Atölyeleri” yapılacak. Bu kapsamda çocuklar için “Hayalimdeki Bahçeyi Tasarlıyorum” ve “Çocuklarla Solucan Kompostu” atölyeleri, yetişkinler için ise “Bokashi Kompostu” ve “Şehirde Ekolojik Dönüşüm” atölyeleri hazırlandı. Atölyeler 29 – 30 Mayıs tarihlerinde Zoom programı üzerinden katılımcılarla birlikte yapılacak.

2 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 11.00’de  Fetih Mahallesi Bağımsızlık Bulvarı’nda atık toplama etkinliği düzenlenecek.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ise saat 11.00’den itibaren bando ekibi ve Çevre TIR’ı Ataşehir’in cadde ve sokaklarında gezerek farkındalık oluşturacak.

Etkinliklerin diğer bir ayağında ise; Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Günü nedeniyle 3- 4 -5 Haziran tarihlerinde 10.00 – 17.00 saatleri arasında Ataşehir Migros önünde bir bisiklet etkinliği düzenlenecek. Etkinlik alanına bisikletiyle gelenlere ve depolarda atıl olan bisikletlerini getirenlere düzenlenecek çekilişle bisiklet hediye edilecek. Tamir edilebilen bisikletler köy okullarındaki çocuklara bağışlanırken, tamir edilemeyenler ise geri dönüşüme kazandırılacak.

ŞEHİRDE EKOLOJİK YAŞAM ATÖLYELERİ  

Çocuklar İçin  (5-8 yaş)

Hayalimdeki Bahçeyi Tasarlıyorum – 29 Mayıs 2021 Cumartesi 13:00

Atölyede çocuklarla birlikte hayallerindeki bahçeyi tasarladığımız bir yolculuğa giriyoruz. Hayata geçirilecek bahçenin tasarımında katılan çocukların fikirleri alınmadan önce, sanal ortamda kısa bir orman yürüyüşüne çıkıyoruz. Herkesin fikirlerini farklı çevrimiçi uyumlu araçlar kullanarak aldıktan sonra çıkan öğelerle, herkesin kendi bahçesini çizerek birbirimizle paylaşıyoruz.

Çocuklarla Solucan Kompostu – 30 Mayıs 2021 Pazar 13:00

Atölyede toprak mikrobiyolojisi üzerinden solucanlardan bahsediliyor ve birlikte nasıl solucan kompostu yapıldığını, içerisine neler atılıp neler atılmayacağını öğreniyoruz. Doğal ortamda toprakta çürüme nasıl gerçekleşiyor, kompost bunu nasıl taklit ediyor gibi temel sorularla desteklenen atölye sonucunda öğrencilerin organik atıklar hakkındaki farkındalıklarının arttırılması birlikte yaptığımız oyunlarla sağlanıyor.

Yetişkinler İçin

Bokashi Kompostu 29 Mayıs 2021 Cumartesi 15:00

Bokashi kompostu Uzak Doğu’da Kore ve Japonya’da toprağı güçlendirmek için yüzyıllardır geleneksel olarak kullanılan, günümüzde şehirlerde de kolaylıkla uygulanabilecek bir kompost yöntemidir. Sistem, anaerobik ortamda yaşayan, yararlı mikroorganizmaların organik atıkları fermente etmesi prensibine dayanır.

Şehirde Ekolojik Dönüşüm – 30 Mayıs 2021 Pazar 15:00

Kişisel sorumluluğumuzu alarak gezegenin sınırlı kaynaklarına dair ilk adımlarımızı attığımız bu eğitimde evlerinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz ekolojik yaşam pratiklerinden bahsediyoruz.

İnsan olarak en temel ihtiyaçlarımız nedir? Bu temel ihtiyaçlarımızı insanı ve dünyayı gözeterek nasıl karşılayabiliriz?

Türetici kavramı nedir? Nasıl tüketiciden türeticiye dönüşebiliriz?

Gıda:

Zehirsiz, sağlıklı ve adil gıda; organik kavramı

Şehirde alternatif topluluklar, üreticiler

Mevsiminde beslenme ve saklama/yeniden değerlendirme

yöntemi olarak fermantasyon

Kentte tarım

Su:

Su ayak izimiz

Şehirde su tutma yöntemleri

Su tasarrufu konusunda yapabileceklerimiz

Temiz su için zehirsiz temizlik

Atık:

Sıfır atık akımı ve sıfır atık yaşam stiline geçiş için pratik 5 adım

Evden çıkan atıklarımıza çözüm kompost

Şehirde ekolojik yaşam atölyemizde hem turşu hem de bez çanta yapılacaktır.

📆 28 Mayıs 2021 Cuma 13:29   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir