MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » “İDOP’TAN FİKRİ SÖNMEZ ANMASI “
“İDOP’TAN FİKRİ SÖNMEZ ANMASI “

Terzi Fikri’ Maltepe’de anıldı

Fatsa’nın efsane belediye başkanı Fikri Sönmez, Maltepe’de düzenlenen etkinlikle anıldı.

Bağımsız aday olarak girdiği 14 ekim 1979 seçimlerinden belediye başkanı olarak çıkan Ordu’ya bağlı Fatsa ilçesinin efsane belediye başkanı Fikri Sönmez Maltepe’de anıldı. İstanbul Demokrat Ordulular Platformu ve Maltepe Belediyesi tarafından ,Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye ev sahipliği yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ,CHP Ordu Millletvekili Mustafa Adıgüzel ,CHP Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol,İDOP Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Şatıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı..

“FATSA FİKRİ SÖNMEZ DEMEKTİR”

Kokteyl ve fotoğraf sergisinin ardından açılış konuşmalarını yapan İDOP Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Şatıroğlu yaptı .

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “Bugün Fatsa diye bir ilçe Türkiye’de gündem oluyor ve tanınıyorsa bu Fikri Sönmez’in belediye başkanlığı ve yönetim modeli sayesindedir” dedi.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç “Fikri Sönmez’i anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öyle bir değeri bugün burada sizlerle birlikte anıyor olmaktan, onun yoldaşlarını Maltepe’de konuk ediyor olmaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.Açılış konuşmalarının ardından Maribaleda belgeseli ,sonrasında ise “Fatsada yaşayanlar Fatsayı yaşayanlardan Ahmet Özdemir ,Aydın Akyazı ,Aynur Tandoğan Elibal ,Atif Özgel anlattı .

”FATSA DENEYİMİNE BUGÜNDEN BAKMAK”.

Anma programında moderatörlüğünü İlbay Kahramanın yaptığı ,Sol parti Meclis Üyesi Alper Taş,Prof.Dr.Öğretim Üyesi Doğan Tılıç,Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı “Fatsa Deneyimine bugünden bakmak “isimli panel gerçekleşti .

“. Panelin ardından Ordulu sanatçı Mehmet Gümüş, en güzel bestelerinin yanı sıra, Fikri Sönmez için yazdığı şarkıyı seslendirdi. Şarkılara hep birlikte eşlik eden konuklar, alkışlar ve sloganlarla destek verdi.

Anma Programı hazırlanan Plaket sunumu ile son buldu..

Haber :Nuray İçli

Galeri
📆 16 Mayıs 2022 Pazartesi 20:44   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir