MENÜ ☰
.

ATAŞEHİRLİ GENÇLER ELEKTRONİK ATIKLARDAN YARATICI ÜRÜNLER TASARLADI

Ataşehir Belediyesi’nin çocuklar ve yetişkinler için hazırladığı “Şehirde Ekolojik Yaşam Atölyeleri” kapsamında E- atık atölyesi düzenledi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün birlikte hazırladıkları “Şehirde Ekolojik Yaşam Atölyeleri” Ataşehirlilere çevre konusunda farkındalık kazandırıyor.

Elektronik atıkların ekonomiye ve geri dönüşüme kazandırılması amacıyla yapılan atölyeye Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler katıldı.

Elektronik atıkların doğaya ve çevreye verdiği zararlara dikkat çeken atölyede bir araya gelen gençler, kullanılmayan elektrik kablolarından, bilgisayar ve teknolojik atık parçalarına kadar birçok malzemeyi kullanarak yaratıcı objeler tasarladı.

Bilindiği üzere elektrikli ve elektronik atıklardaki zehirli ve kanserojen olabilen maddeler çevreye zarar verilmeden diğer çöplerden ayrı olarak toplanması gerekiyor. Özellikle bu atıkların toprağa, yağmur suyuna ve yer altı sularına karışması insan sağlığına ciddi ve kalıcı zararlar veriyor.

Ataşehir Belediyesi bu amaçla faaliyete geçirdiği “E-Atık Projeleriyle”, elektrikli ve elektronik atıkların çevreye zarar verilmeden diğer çöplerden ayrı olarak toplanmasını hedefleniyor. Toplanan elektrikli ve elektronik atıkların kullanılmayan kısımları da uygun yöntemlerle bertaraf ediliyor.

Ücretsiz olarak düzenlenen ve kontenjanın sınırlı olduğu atölyelere katılmak için; Mustafa Saffet Kültür Merkezi, İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi, Ferhatpaşa Bilim Sanat Merkezi ve Neşet Ertaş Kültürevi’ne başvurabilirsiniz.

📆 13 Ekim 2019 Pazar 19:36   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir