MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, Manşet, Toplum » 3. Kadıköy Çevre Festivali Sona Erdi
3. Kadıköy Çevre Festivali Sona Erdi

Kadıköy Belediyesi’nin her yıl ‘Doğaya emek ver’ sloganı ile düzenlediği Kadıköy Çevre Festivali bu yıl 24-26 Mayıs tarihlerinde, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda ‘Toprak’ temasıyla kutlandı.

Çevre için mücadele eden yaklaşık 60 demokratik kitle örgütü, sivil toplum kuruluşu, platform ve inisiyatifin bir araya geldiği Kadıköy Çevre Festivali’nde söyleşiden atölyeye, yarışmadan konsere her yaş grubuna uygun pek çok etkinlik düzenlendi. 

KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANI ODABAŞI: DAHA ÇOK ÇEVRE KONUŞACAĞIZ

Geçtiğimiz yıllarda “Marmara Denizi’ndeki kirlilik ve biyolojik çeşitlilik”, “Kentte Ekolojik Yaşam” konularının temel alındığı festivalin bu seneki konusu ‘Toprak’ olarak belirlendi. Yaşamın temel kaynaklarından toprağı korumak üzere önlemler alınması ve çevre bilincinin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “Gelecek kuşaklara yaşanabilecek bir dünya bırakma sorumluluğumuz var. Toprak da en önemli miraslarımızdan biri. Teknoloji, endüstri gelişirken doğal kaynaklarımızı korumak temel amaçlarımızdan biri olmalı. Doğayla savaşarak değil doğayla birlikte gelişmeliyiz. Yeryüzündeki yaşamın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi buna bağlı” diye konuştu. İstanbulluları Kadıköy Çevre Festivali’ne davet eden Odabaşı “Biz Kadıköy Belediyesi olarak daha çok çevre konuşacağız, daha çok çevre projeleri üreteceğiz, daha çok çevreye farkındalık yaratacak projeleri hayata geçireceğiz. Ekolojik dengeyi korumak için doğayı konuşacağız, doğaya daha az ve zararsız atık bırakmayı konuşacağız, biyolojik çeşitliliği korumayı, doğaya uygun davranmayı, yenilenebilir enerji kaynaklarını konuşacağız.” dedi.


📆 29 Mayıs 2019 Çarşamba 10:37   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir