MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » Sibel Yiğit açıkladı,Chp Kartal gençlik kolları Başkanlığına adayım
Sibel Yiğit açıkladı,Chp Kartal gençlik kolları Başkanlığına adayım

Cumhuriyet Halk Partisi gençlik kolları seçim takvimi açıklanması ardından adaylar çıkmaya başladı. İlk kadın aday olarak Sibel Yiğit bu göreve talip olduğunu açıkladı..

İşte o açıklama ;
Ülkemiz ve geleceğimizin nihai kurtuluşunu örgütleyen gençler olarak çıktığımız bu yolda hem sözümüzü hem sesimizi yükseltmek için buradayız. Bütün ümidi gençlikte olan mücadele mimarımız Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyet yürütücüleri olarak gördüğün biz gençler ülke müdafaasını yakışır bir şekilde ilerletmek zorundayız. Atamızın öğretileri ışığında yürüdüğümüz meşakkatli yolların bizi geriye itmemesi için onun bıraktığı miraslara sımsıkı sarılmalıyız. Yorulsak dahi onu silikleştirmeye çalışanlara karşı dimdik ve yanyanayız. Buradan aldığımız kuvvet ile ayağa kalkıp hesap sormaya devam etmeliyiz. Gençlerin sürüklendiği umutsuz yarınların Kader olmadığını bu çıkışsızlığı giderecek motivasyonunu birleşik mücadele alanlarında olduğunun bilinci ile hareket etmeliyiz. Yıllardır Kartal gençliğinin politik kazanımları için mücadele ediyoruz. Mücadeleye liseli yıllarında başlayan genç bir kardeşiniz olarak edindiğim tecrübeleri diğer genç arkadaşlarımın desteği ile birlikte daha ileri taşımak dileğindeyim. Bugünki tek adam rejiminin yansıttığı sorunların bertaraf edilmesini sağlagacak en önemli güç Cumhuriyet Halk Partisi ‘dir. Gelecek kuşakların onurunu ve şerefini kurtaracak misyonun bizde olduğunu söyleyen Atamızın yüce ülküsünü kendimize şiyar edinerek hem partimizi hem de halkımızı yalnız bırakmayacağız. Edindiğimiz rolün bilinci ile değerlerimizin ve Cumhuriyet kazanımlarımızın elimizden alınmasına hep beraber direneceğiz. Kadınların yok sayıldığı şiddete maruz bırakılarak öldürüldüğü bir ülkenin genci olarak kadın dayanışmasının güzelliği ve azmi ile direneceğiz. Dünya gençlerinin kendi ülkeleri için yükselttiği adalet taleplerine omuz vermek için direneceğiz. Mücadele alanımız olan Kartal ‘dan sözümüze ve birlikteliğimize yoldaşlıknyapmak isteyen genç kardeşlerim ; Atamızın emaneti olan partimize yüksek enerjimiz ve ümitlerimizle geleceğe taşımak adına bir kadın yoldaş ve kardeşiniz olarak CHP Kartal Gençlik Kolları başkan adaylığımı takdirinize sunuyorum.

Ülkemizin yaşadığı siyasal sorunların itirazını güçlü bir şekilde örgütlemek için siz dostlarım ve kardeşlerimin desteğini bekliyorum. Unutmayalım ki biz gençler mücadele alanlarında oldukça tarihi yeniden yazacak bir kudretin sahibiyiz. Değişim tarihini yazanların birlikteliği ile kurulacaktır. Aklımızın kötümserliğine karşı irademizin iyimserliğini kuşanıp hep beraber direnişi ve umudu büyütmek için kolkola , omuz omuza …
Bu sorumluluğu paylaştığım diğer tüm aday arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum. Kazanan biz kazanan Cumhuriyet gençliği olacak.

Sibel Yiğit kimdir;30 kasım 1993 istanbul da doğan sibel yiğit , ilkokulu kartal mehmet hilmi altay ilköğretim okulunda tamamladı. lise öğrenim hayatını istanbul kartal lisesini tamamladıktan sonra Sakarya Üniversitesi uluslar arası ilişkiler ve Avrupa birliği bölümünden mezun oldu. Denizcilik ve liman sektöründe iş hayatına başlamıştır. Lise yıllarında tanıştığı Cumhuriyet Halk Partisi ailesiyle birlikte siyasallaşma sürecine giren sibel yiğit 2012 yıllarında “Lise komisyonu başkanlığı” görevini üstlenip Cumhuriyet Halk Partisi’nin aktif mücadele saflarında yerini almıştır. Sibel Yiğit o günlerden bu günlere gelen kazanımların emek tarafında kendini ispatlamış bir Atatürk gencidir.

📆 02 Aralık 2019 Pazartesi 19:24   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir