MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Kartal » Adnan Kahveci, Vefatının 30. Yılında Kartal’daki Mezarı Başında Anılacak
Adnan Kahveci, Vefatının 30. Yılında Kartal’daki Mezarı Başında Anılacak

Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden; devlet, maliye ve gümrük bakanlığı görevlerinde bulunmuş olan ve 5 Şubat 1993 yılında ailesi ile beraber geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adnan Kahveci, vefatının 30. yıl dönümünde Kartal Yakacık Mezarlığı’ndaki kabri başında anılacak.

Kartal Belediyesi, Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Adnan Kahveci Vakfı; zekâsı ve ürettiği yeni fikirlerle Türk siyasetinin iz bırakan isimlerinden Adnan Kahveci için mezarı başında bir anma töreni düzenliyor.

Merhumun Kartal Yakacık Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenecek olan anma töreni, 05 Şubat 2023 Pazar günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Adnan Kahveci

1949 yılında Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Beşköy beldesi Yılmazlar Mahallesi’nde doğdu. İlkokul yıllarında Milliyet Gazetesi’nin açtığı yarışmada birinci oldu. Eğitimine İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde devam etti. 1966’da dönem birincisi olarak mezun oldu. Üniversite sınavında birinci oldu ve İstanbul Üniversitesi’ne girdi. Eğitimine ABD’nin Indiana’daki Purdue Üniversitesi’nde devam etti ve buradan elektrik mühendisi olarak mezun oldu. Missouri Üniversitesi’nde doktora yaptı. Bu üniversitede bir süre akademik çalışmalarına devam ettikten sonra Türkiye’ye dönerek Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 1987 yılında İstanbul’dan milletvekili seçildi, 18. ve 19. dönem İstanbul Milletvekilliği yaptı. 1993 yılında geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

📆 01 Şubat 2023 Çarşamba 16:39   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir