MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » Arif KOÇ: “Mahallemiz İçin Gönüllerimizi Birleştirdik”
Arif KOÇ: “Mahallemiz İçin Gönüllerimizi Birleştirdik”

Kartalın Çavuşoğlu mahallesiyle karşınızdayız..
Hergün yeni bir mahalle konulu özel röportajlarımıza Çavuşoğlu mahallesiyle devam ediyoruz..
Çavuşoğlu mahalle Muhtarı Arif Koç’la Çavuşoğlu mahallesini konuştuk..
Arif Koç sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi.
NURAY YILMAZ:Arif bey sizi kısaca tanıyabilirmiyiz?
ARİF KOÇ:Merhaba ben Arif Koç 1951 yılında Gümüşhane’nin Şiran İlçesinde doğdum.Öğreninimi İlçemde tamamladım.Makina teknikleri ve elektirik teknisyeni olarak yurtiçi ve yurtdışında çalıştım.1967 yılından beri Çavuşoğlu Mahallesinde yaşamaktayım..
NURAY YILMAZ:Üç dönemdir Çavuşoğlu Mahallesinde muhtarlık görevi yapmaktasınız .Çavuşoğlu mahallesini anlatırmısınız?
Öncelikle üç dönemdir beni bu göreve layık gören Çavuşoğlu mahalle sakinlerine teşekkür ederim..Mahallemiz doğusunda Yunus Mahallesi ,batısında Karlıktepe Mahallesi ,güneyinde demiryolu ve Kordonboyu Mahallesi ,kuzeyinde ise Esentepe Mahallesi bulunmaktadır..Mahallemiz Merkeze yakınlığından dolayı Merkez Mahalle sayılmaktadır..
NURAY YILMAZ:Mahallenin Kültür ve ,Eğitim düzeyi nedir?
ARİF KOÇ:Çavuşoğlu Mahallesinde okuma -yazma İlçenin bulunmasından dolayı ortalamanın üzerinde olup,halkın okuma ve karşı ilgisi yüksektir.Kartal’ın iki köklü okulu olan Sabri Taşkın ve Kartal Lisesi Türk Kızılay Kartal Anadolu Lisesine sahip bir mahalledir.Bu okullardan mezun olanlar devletin üst makamlarında söz sahibidir ..
NURAY YILMAZ:Çavuşoğlu mahallesi sınırlarında bulunan kaç tane sanayi siteleri vardır?
ARİF KOÇ: Mutlu Akü Fabrikası ve Böhler Elektrot Fabrikası taşındı,Sunta Fabrikası ,Oralitsa Fabrikası,Aspes Boru Fabrikası,Tortaş Tor Çelik Fabrikası,Ağaç kaplama Fabrikası,Yunus Çimento Fabrikası,Talisman gibi bir-çok sanatı sitemiz bulunmaktadır.
NURAY YILMAZ:Çavuşoğlunda Parklar ne durumda?
ARİF KOÇ:Mahallemizde Park yok eksik bir tane büyük park olmak üzere küçük parkımızda 3 tane mevcut parkımız var ve bu konuda vatandaşlardan çok talep ve şikayetler var park eksik ve kumdan dolayı çocuklarını getirmek istemiyorlar kum değil plastik kaplama istiyorlar ,Mahallemizde Kıreşimiz yok bir tane kıreş istiyoruz bunun için uygun yerimiz mevcut yeterki yapmak isteyelim .
NURAY YILMAZ:Mahallede Ulaşım ,cadde ve sokaklar nasıl eksikleriniz varmı?
ARİF KOÇ:Mahalemizde ulaşım sorunumuz yok,ana yo olarak bütün yollar mahallemizden geçtiği için ulaşım sorunumuz yok.Kaldırım cadde ve sokaklarımızla ilgili sorunlarda İlçe belediyemiz ilgileniyor eksiğimizi bu anlamda gideriyorlar.

NURAY YILMAZ;Sosyal yardımlardan biraz bahsedebilirmisiniz?
ARİF KOÇ:Muhtar olduğum günden itibaren yapmış olduğum sosyal duyuru ilgi gördü.
İhtiyacın yoksa getir ve götür sloganıyla başlatmış olduğum duyuruya hayırsever vatandaşlarımızdan yardımlar geldi ve ihtiyaç sahiplerine giyisi,ayakkabı ulaştırdık.Bu çalışmamız hala devam ediyor .Ayrıca geri dönüşüme mahallemizin insanları doğanın kirletilmemesine katkıda bulunmak amacıyla yanık yağ,mavi kapak,pil,ilaç ,gazete, kitap ve kağıtları muhtarlığımız getirerek engelli arabası ve koltuk bastonu almamızı sağlıyorlar.

ARİF KOÇ:Mahalle olarak çok esnafımız yok dediğim gibi merkeze yakın bir mahalle olduğumuz için vatandaşlar merkezden alışveriş yapıyorlar ,ara yerlerde bakkal ve küçük market şeklinde esnaflarımız mevcut.
Özel ana okullarımız ve kolejlerimiz var ,birçok film ve dizilerinde çekim alanı olarak tercih ettiği nadide bir mahalle Çavuşoğlu, özellikle havacılar tatil bölgesini aratmıyor,ben oranın imara açılmasını istemiyorum, betonlaştırılmış bir mahallemi yoksa doğası ve görsel bir güzellikte bir mahallemi tercih edersiniz?ben ikincisini tercih ederim açıkçası…
NURAY YILMAZ:Sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlar varmı?
ARİF KOÇ;Hepimiz hayvanları seviyoruz ,fakat parklarda ve sokaklarda insanların şikayet etmelerini sağlıyor..Mahalle olarak en çok sokak hayvanlarına sahip bir mahalleyiz, mahalle sakinlerimizin evlerinde en az bir Hayvan var kendi tercihleri tabiki ama başı boş hayvanlar gibi dolaştırmamaları gerekiyor.Parklarımız kum olduğu için Hayvan dışkısıyla doluyor buda çocukların oynamalarını engelliyor..
Sokak hayvanları mahallemizde ciddi sorun.

NURAY YILMAZ:Çavuşoğlu esnafı ne durumda?

NURAY YILMAZ:Çavuşoğlu mahallesiyle ilgili son cümleniz ne olur?
ARİF KOÇ:Mahalle olarak elit bir mahalleyiz,sorun yok diyemeyiz sorun ve sıkıntılar olacakki bizlerde çalışalım hizmet edelim..Üç dönemdir mahalle Muhtarlığı yapıyorum ben hizmet adamıyım,yanlış yapmadık eğer yapsaydık uzun yıllardır mahalle halkı bizi seçmezdi ,Mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum,güvenlerini boşa çıkarmayacağım.Sizlere teşekkür ederim görevinizde başarılar dilerim…
NURAY YILMAZ:Arif bey bizde size bizi kabul ettiģiniz için teşekkür ederiz ,başarılarınızın devamını dileriz..
ÖZEL RÖPORTAJ:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 22 Eylül 2019 Pazar 20:30   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir