MENÜ ☰
Eksper Haber » Kartal, Manşet, Toplum » ATEŞ HALA UTANIYOR
ATEŞ HALA UTANIYOR

SİVAS MADIMAK VE 27.YIL

Kartal’da ‘2 Temmuz’un 27’nci yılında, hayatını kaybedenler anıldı.
Pirsultan Kültür Derneği ,Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu tararından düzenlenen anma etkinliği 33 vatandaş anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

2 TEMMUZ 1993 TARİHİNDE SİVAS’TA YAŞAMINI YİTİRENLER KARTAL’DA ANILDI .

Sivas Katliamı’nın 27. yıl dönümünde yaşamını yitirenler birçok kette olduğu gibi Kartalda’da anma etkinlikleri düzenlendi.Pirsultan Abdal Kürltür Derneği ve Kartal Emek ve Demokrasi Güçlerince düzenlenen anma etkinliğinde basın açıklaması yapıldı.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal etkinlikleri nedeniyle kente gelen 33 aydının Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesinin 27’nci yılında Kartal Meydanında basın açıklaması ve anma etkinliğine sahne oldu.
Etkinliğe katılanlar ellerinde yaşamını yitirenlerin fotoğrafları eşliğinde sloganlar attılar .


Pirsultan Abdal Kültür Derneği ve Kartal Emek ve Demokrasi Güçlerinin yapmış olduğu basın açıklaması ile anma etkinliği devam etti.


Programa katılanlar ellerinde yaşamlarını yitiren 33 Aydın’ın fotoğraflarını yansıtan dövizlerle alanda bulundular.Zaman zaman alkışlar ve sloganların yükseldiği anma programında semah gösterileri ve Türküler söylendi.

“BURADA “
Anma programında yaşamını yitirenlerin tek tek isimleri okundu ve herkes tarafında “BURADA” sloganları yükseldi .

EFENDİ ARGUNŞAH

Cumhuriyet Halk partisi Kartal ilçe Başkanı Efendi Argunşah, Pirsultan Abdal kültür derneği, Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri Platformunun organize ettiği Sivas’ta 33 vatandaşın yaşamlarının yitirilmesine neden olan Sivas katliamının anma etkinliğine katıldı.

Argunşah, mikrofonlarımıza insanlık tarihinin en acı olayı ,en karanlık günlerinden olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı .

Argunşah “Onların mücadelesi Türkiye’deki hoşgörü,aydınlanma,laiklik mücadelesiydi.

TÜRKAN KURTULMAZ ÖZTÜRK

Kartal Kent Konseyi Başkanı, Av.Türkan Kurtulmaz Öztürk,konuşamayacak kadar üzgünüm .

Sivas Katliamında yaşamını yitirenler için düzenlenen anma etkinliğinde düşüncelerini aldığımız Kartal Kent Konseyi Başkanı Av.Türkan Kurtulmaz Öztürk konuşmakta zorlandı,çok üzgünüm ifadelerini kullandı.

İMAM AYDIN

Pirsultan Abdal Kültür Derneği ve Kartal Emek ve Demokrasi Güçleri Platformunun düzenlediği 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otelde yaşamlarını yitiren 33 vatandaşı anma etkinliğinde Kartal Belediye Başkan yardımcısı İmam Aydın düşüncelerini dile getirdi.

Galeri
📆 03 Temmuz 2020 Cuma 09:38   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir