MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, Ekonomi, Manşet, Toplum » Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda Çocuklara Özel Geri Dönüşüm Etkinliği
Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda Çocuklara Özel Geri Dönüşüm Etkinliği

Beyoğlu Belediyesi, Avrupa Atık Azaltım Haftası’nı çocuklar için özel olarak hazırlanan geri dönüşüm etkinliğiyle kutladı. Uygulamalı geri dönüşüm eğitimi aldıktan sonra alanda kurulan survivor parkurunda sıfır atık oyunu oynayan çocuklar, daha sonra ekiplerle birlikte sahaya inerek geri dönüşüm çalışmalarına katıldı.

Beyoğlu’nda 21-28 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası” kapsamında geri dönüşüm etkinliği düzenlendi.  Beyoğlu Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Kompost-Solucan Gübresi Üretim Tesisi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklara uygulamalı geri dönüşüm eğitimleri verildi. Çocuklar daha sonra etkinlik alanında kurulan survivor parkurunda sıfır atık oyunu oynayarak eğitimlerini pekiştirdiler. Beyoğlu Belediyesi’nin geri dönüşüm çalışmaları kapsamında iş birliği yaptığı firmalarda etkinlikte yerlerini alarak çocukları bilgilendirdi. Etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da katılarak çocuklarla birlikte geri dönüşüm çalışmalarına katıldı.

ÖĞRENCİLER SAHADA GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINA KATILDI

Etkinlik kapsamında öğrenciler arasından seçilen iki öğrenci açık araç ve personelden oluşan ekiple birlikte semt pazarına giderek organik atıkları topladı. Toplanan organik atıklar, öğrenciler ve katılımcılar tarafından, Kompost ve Solucan Gübresi Üretimi Tesisinde kompost makinesine dolduruldu. Kompost Yapma işlemi tamamlandıktan sonra hazır bulunan kompost ve solucan gübresi kullanılarak saksılara Organik Kompostla ve Solucan Gübresiyle tohumlar ekildi.

ATIK MALZEMELERDEN ÜRETİLEN ESERLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Eğitim salonumuzda Beyoğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından atık malzemeler kullanılarak üretilen eserler de sergilendi. Atık malzemeler kullanılarak yapılan eserler katılımcıların büyük beğenisini topladı. Programın sonunda katılımcılara, atık azaltımı temasına uygun olarak boyama kitabı, bez çanta ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen kalem gibi çeşitli promosyon ürünler hediye edildi.

📆 26 Kasım 2021 Cuma 22:20   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir