MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Aydos Ormanını Temizleyip Hayvanlara Mama Ve Su Bıraktılar
Aydos Ormanını Temizleyip Hayvanlara Mama Ve Su Bıraktılar

Kartal Belediyesi ve Ahbap Platformu işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Kirletme, Temizle’ etkinliği kapsamında platformun gönüllü öğrencileri, Kartal Aydos Ormanı’nda çevre temizliği yaptı. Orman temizleme etkinliğinde sokak hayvanlarını da unutmayan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve gönüllüler, temizliğin ardından ağaç diplerine mama ve su bıraktı.

Kartal Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Aydos Ormanı’nı temizleme etkinliğinde piknikçilerin bıraktıkları çöpleri toplayan gençler; metal, cam, plastik ve kâğıt gibi atıkları da Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne teslim ederek geri dönüşüme kazandırdı.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars etkinlik öncesi yaptığı bilgilendirmede “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz, her yıl belirli aralıklarla Aydos Ormanı’nda temizlik organizasyonu gerçekleştiriyor. Burada sadece piknikçilerin arkalarında bıraktıkları çöpleri toplamıyoruz, özellikle geri dönüşüm atıklarına da vurgu yapıyoruz. Çünkü doğada organik atıklar, kompost haline geliyor. Ancak; plastik, cam, naylon poşet, kâğıt, karton gibi geri dönüşüm atıklarının doğada kaybolması uzun yıllar alıyor. Yaz dönemi boyunca ormanda temizlik yapmak isteyen dernek, kurum veya gönüllü topluluklar; 0216 280 60 60 numaralı Alo Çevre hattımızı arayarak bize destek olabilirler. Ahbap Platformuna ve platform gönüllüsü gençlerimize katkılarından dolayı müdürlüğümüz ve Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Yüksel adına teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

Etkinliğin sonunda Ahbap Platformu’nun getirdiği mama kaplarına, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sokak hayvanları için mama ve su konularak ağaç diplerine yerleştirildi. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars ise organizasyona katılan gönüllü gençlere, üzerlerinde ‘sevginin ve gerçeğin peşindeyiz’ yazan rozetleri taktı.

📆 03 Temmuz 2019 Çarşamba 02:05   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir