MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet, Röportaj » Ayten Aytür’ün Hayali, Birlikte Yaşanan ve Yönetilen Mahalleler
Ayten Aytür’ün Hayali, Birlikte Yaşanan ve Yönetilen Mahalleler

Petrol iş mahalle Muhtarı Ayten Aytür ile söyleşi gerçekleştirdik.

Aytür Petrol iş mahallesiyle ilgili sorularımıza içtenlikle cevaplar verdi.
Nuray Yılmaz;Sizi tanıyabiliriz?

Ayten Aytür; Ben Ayten Aytür,1971 doğumluyum aslen Trabzonluyum,Kartal ticaret Lisesi Mezunuyum,1992 yaşında benden önce 25 yaşında muhtarlık yapan Cevdet beyin yanında işe başladım ve o günden sonra Petroiş mahalle muhtarlığında çalışmaya başladım,asıl mesleğim muhasebe,Cevdet bey kendi isteğine bağlı olarak aday olmayınca muhtar adayı oldum.31 Mart yerel seçimlerine girerek seçimi kazandım.Kartal sporda bir süre profesyonel olarak bayan futbolu oynadım.

Nuray Yılmaz;Petrol iş mahalle muhtarlığı görevine ne zaman başladınız?

Nuray Yılmaz;Petroliş mahallesi ile ilgili siz göreve geldiğinizde mahalle muhtarlığı ile belediye arasındaki ilişkiler ne durumdaydı, sizin muhtarlığınız döneminde ne gibi gelişmeler oldu?

Ayten Aytür ;Daha önceden belediye başkanımız Doktor Altınok Öz’dü o zaman ben muhtarlıkta çalışandım,Altınköz mahalle sorunlarımızla ilgili şartlarına göre elinden gelenleri yapmaya çalıştı şu anki belediye başkanımız Gökhan Yüksel ile aramız son derece iyi. Mahallemizdeki sorunları yerinden incelemek maksadıyla ben şahsım olarak mahallemiz ve sakinlerimiz ile yakından ilgileniyorum .Mahallemdeki bütün eksikliklerimi, yapılması istenenleri liste olarak çıkartıyorum. Bir dosya şeklinde gerek belediyeye gerekse de kaymakamlığa bildiriyorum. Onlarda yapılması gerekenleri öncelik sırasına göre, daha sonra zorluk sırasına göre yerine getiriyorlar. Kartal belediyesi olarak eksikler noktasında ellerinden geleni yapıyorlar.

Nuray Yılmaz;Bu günlerde Petrol iş Mahallesinde ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

Ayten Aytür;Bu günlerde mahallemizde asvalt yenileme çalışmaları yapıldı ,en son olarak muhtarlığımızın yanında bulunna boş alana park yapıldı.Diğer alt yapı çalışmaları olmak üzere, engelli kaldırımları konusunda eksik gördüğümüz yerleri bildirerek yardım istiyoruz.

Nuray Yılmaz;Kartal Belediye başkanı Gökhan Yüksel aylık toplantılarınız ile görüşmeleriniz hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Belediye başkanı Gökhan Yüksel göreve yeni geldi,ve aylık Muhtarlar toplantısını yaptık,Toplantıda mahallemizle ilgili sorunları ,sıkıntıları dile getiriyoruz.Başkanımız Gökhan Yüksel tek tek bizleri dinleyerek sorunun aciliyetine göre değerlendirerek çözüm bulmaya çalışıyor.

Nuray Yılmaz;Mahalleyi tanıyan biri olarak sizce Petroliş mahallesinde eksik gördüğünüz olması gereken ne var?

Mahallemiz çok nezih bir mahalle dolayısıyla Mahalle sakinlerimizde bilinçli,oluşacak sıkıntı ve yardımlar konusunda bizimle birlikte hareket ederek sorunları daha çabuk çözüme kavuşturabiliyoruz. Kartalda diğer mahallelerde Kültür Merkezi bulunmakta bizim mahallemizde birbirine yakın önemli okullar olmasına rağmen, Kültür Merkezimiz yok inşallah ilerleyen zamanlarda mahallemizde bir Kültür Merkezi olur buda zamanla olabilecek bir şey .

Nuray Yılmaz;Birazda organik sebze yetiştirdiğiniz bahçenizden bahsedebilirmisiniz?

Ayten Aytür;Kadın muhtar olmamın vermiş olduğu avantajı kullanıyorum diyebilirim,muhtarlık görevim dışında severek yaptığım bir uğraş diyebilirim,burada 6 çeşit sebze yetiştiriyoruz mevsimine göre ihtiyaç sahipleri geldiğinde en azından yemek yapabileceği kadar veriyoruz,tavuk ve civcivlerimiz var bahçemize gelen mahalle sakinlerimizle biraraya gelip sohbetler ediyoruz.

Nuray Yılmaz;Ayten hanım bize vakit ayırdığınız için teşekkür eder, görevinizde başarılar dileriz.
Ayten Aytür; Ziyaretiniz için mahallem adına en teşekkür ederim,Yerel basın olarak sesimizi Kamuoyuna duyurduğunuz için…

ÖZEL RÖPORTAJ;NURAY YILMAZ


Galeri
📆 10 Eylül 2019 Salı 20:22   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir