MENÜ ☰
..
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » Bakan Bilgin: Asgari ücrete ara zam beklemiyorum
Bakan Bilgin: Asgari ücrete ara zam beklemiyorum

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrete ara zam yapılmasını beklemediğini aktardı. EYT ile ilgili de konuşan Bilgin, ilk maaşların 1 Mart’ta ödenmesini beklediklerini söyledi.

Bakan Bilgin: Asgari ücrete ara zam beklemiyorum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrette ara zamma ilişkin, “Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Bilgin, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Bilgin, “Asgari ücrete yeni zam gelir mi?” sorusu üzerine şunları söyledi: “Ben gerekmeyeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da dediğin gibi beklenmedik olağandışı bir durum olursa. Ancak bunun tam tersi yaşanıyor. Enflasyon düşüyor. Düşmeye de devam edecek. Merkez Bankası’nın da açıkladığı tahmin rakamları bu yönde. Yıl sonunda yüzde 30’un altında yüzde 20’lerde bir enflasyon ile karşılaşacağız. Enflasyonun yüzde 20’lere gerilediği bir ortamda da yaptığımız artış asgari ücretlilerin alım gücünün korunmasını sağlayacaktır.”

EYT’DE İLK MAAŞ NE ZAMAN?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin de konuşan Bilgin, ilk maaşların 1 Mart’ta ödenmesini beklediklerini aktardı. Bilgin, “EYT’de ilk maaşların Mart’ın 1’inde ödenmesini bekliyoruz. Buna hazırlıklarımızı yaptık. EYT tarihinde bir esneme olmaz ama erken olabilir. Süreç Meclis’in iradesindedir” ifadelerini kullandı.

EYT ile ilgili 9 Eylül 1999 tarihinin geriye doğru esnetilmesinin gündemde olmadığını belirten Bilgin, “EYT’li maaşında düşük zam iddiası doğru değildir” dedi.

📆 27 Ocak 2023 Cuma 15:25   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir