MENÜ ☰
Eksper Haber » Eğitim, GÜNDEM, Manşet » Bakan Selçuk duyurdu… Öğrenciler için devrede
Bakan Selçuk duyurdu… Öğrenciler için devrede

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimde yaşanılan bazı zorlukları azaltmak için EBA Asistan isimli yeni bir hizmeti devreye aldıklarını açıkladı. Selçuk “kullanıcı sorularına anında yanıt vermek ve sistemin en etkili şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla yapay zekâ ile EBA Asistan’ı hayata geçirdik” dedi.

Bakan Selçuk duyurdu… Öğrenciler için devrede

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), corona virüsü salgını nedeniyle başlatılan uzaktan eğitimde öğrencilerin ve velilerin sorduğu soruların anlık yanıtlanabilmesi için yapay zekaya sahip “EBA Asistan” hizmetini başlattı.

EBA Asistanı duyuran Bakan Selçuk’un Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle:

* Ailelerimiz uzaktan eğitim sürecinde zorlanmasınlar diye, kullanıcı sorularına anında yanıt vermek ve sistemin en etkili şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla yapay zekâ ile EBA Asistan’ı hayata geçirdik.

* EBA Asistan ile şifre alma/yenileme, ders programı sorgulama, sınavlarının durumunu öğrenme, öğretmenlerle görüşme, ders tekrarı yapma gibi konulardaki sorularınızı sosyal platformlarda, sanki canlı bir kişiye soru soruyormuş gibi yazarak anında yanıt bulabilirsiniz.

📆 02 Mayıs 2020 Cumartesi 16:52   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir