MENÜ ☰
Eksper Haber » Galeri, GÜNDEM, Manşet, Toplum » Başak Cengiz’in annesi: ‘Güzel başarılara imza atacaktı’
Başak Cengiz’in annesi: ‘Güzel başarılara imza atacaktı’

İstanbul’da kılıçlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Başak Cengiz’in (28) annesi Beyhan Cengiz, kızının bir cani tarafından hunharca öldürüldüğünü belirterek, “Daha nice güzel başarılara imza atacaktı, hedefleri vardı” dedi.

Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Saadettin Ökten Konferans Salonunda düzenlenen törene Başak Cengiz’in annesi Beyhan, Baba Avni Cengiz ve yakınlarının yanı sıra Karabük Valisi Fuat Gürel ile eşi Özlem Aras Gürel, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Garip Gümüş, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

ADI FAKÜLTESİNDE YAŞAYACAK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılışında konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel, “Bir ruh hastasının bizden, annesinden, babasından, sevdiklerinden alıp götürdüğü bir kardeşimizi bugün burada anıyoruz.

Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Rektörlüğümüzün ve senatomuzun uygun görmesiyle ismini bu Mimarlık Fakültesinde yaşatmış olacağız. Başak Cengiz, genç bir kardeşimiz, hayalleri vardı. Belki Türkiye’de önemli bir başarıya imza atacak kardeşimizdi. İnşallah onun hayallerini bu fakültede okuyacak kardeşlerimiz gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Başak Cengiz’in tüm Türkiye’nin evladı olduğunu, aziz hatırasının sonsuz dek yaşatılacağını aktardı.
Anne Beyhan Cengiz ise Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’a düzenledikleri program için teşekkür etti.

📆 30 Kasım 2021 Salı 18:02   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir