MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » BASININ YÜREKLİ SESİ OLAN TGF BAŞKANI YILMAZ KARACA ÖDÜL ALDI
BASININ YÜREKLİ SESİ OLAN TGF BAŞKANI YILMAZ KARACA ÖDÜL ALDI

Türkiyenin en büyük Basın STK sı olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu sivas ta düzenlenen 59. başkanlar toplantısında işaret ettiği ‘’ANADOLU BASINI ÇÖKÜYOR ‘’çıkışı ödül getirdi.
Trakya 2019 basarı ödülleri töreninde TGF Genel Başkanımız Yılmaz Karaca Yılın basın ödülüne layık görüldü . Anadolu basını adına kendisini tebrik ediyor AKSARAY ‘dan çalışmalarında başarılar diliyoruz.
TGF 59. Başkanlar konseyi Sivas toplantısında ‘’ANADOLU BASINI ÇÖKÜYOR’’diye açıklama yapan Yılmaz karaca bu çağrısını daha sonra tekirdağ’da tekrarladı “Anadolu basını cayır cayır yanıyor” başlığıyla haykırışı beraberinde ödülüde getirdi. Karaca Tekirdağda yaptığı açıklama şu şekildeydi

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Tekirdağ’dan seslendi: “Anadolu basını cayır cayır yanıyor” Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu basınının cayır cayır yandığını söyledi. Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği ödül töreninde konuşan Başkan Karaca, “Ekonomik zorluklar yaşayan Anadolu basını adeta cayır cayır yanıyor. Son 3 yılda kapanan gazete sayısı 1000’in üzerinde. Bu yıl kapanacak gazete sayısı 250’yi bulacak.

Son olarak, Türkiye’nin en büyük şehir gazetesi Olay’ın kapanacağı haberi morallerimizi sıfıra düşürdü. Yıllardır haykırıyoruz ancak sesimizi duyan yok” diye konuştu. Mücadeleye devam edeceğiz Anadolu basınının durumunun kötü olduğunu ancak mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirten Karaca, “İcra ilanları, yerel gazeteler için çok önemli, resmi ilanların yüzde 35’ini kapsıyor. Yeni yargı paketinde icra ilanlarının kaldırılması gündemdeydi, biz meclis başkanımızla, partilerin genel başkanları ve milletvekilleriyle görüşerek bunun önüne geçmeye çalıştık, şu anda taslakta olmaması sevindirici. Bununla birlikte, belediye meclisi kararlarının yerel gazetelerde yayınlanması Anadolu basınına destek olmak için çok önemli. İzmir Büyükşehir belediyesine bu konuda teşekkür ediyoruz ve diğer şehirlerde de uygulanmasını bekliyoruz” demişti.

Anadolu basınına kulak verilmediği taktirde düzgün habercilik ve Basın etik kuralları tamamiyle tarihe karışacaktır, yerine şantajcı ve tacizci medya türeyecektir. Ülkenin menfaati için ekmeğini alın teriyle kazanan Anadolu’nun saf ve temiz Basın kuruluşlarına gereken desteğin verilmesi için yapılan açıklamalar taktirle karşılanırken alınan son ödülün olumlu gelişmelere katkısının olması bekleniyor

📆 29 Eylül 2019 Pazar 17:46   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir