MENÜ ☰
..
Eksper Haber » GÜNDEM, Manşet, Toplum » BAŞKAN ÇALIK, KARDEŞ ŞEHİR PADERBORN BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN ÇALIK, KARDEŞ ŞEHİR PADERBORN BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Paderborn Belediyesi’ni ziyaret ederek Alman-Türk Toplumu Derneği’nin düzenlediği programa katıldı. Kendisini evinde gibi hissettiğini ifade eden Çalık, Beylikdüzü’nde yürüttüğü çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Başkan Çalık, Paderborn Belediyesi’nin çeşitli birimlerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi de aldı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık,  Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Paderborn’u ziyaret ederek bir dizi incelemede bulundu. Başkan Çalık’ın 2018 yılında Beylikdüzü ile kardeş şehir olan Paderborn’daki ilk durağı Paderborn Bang Starter Mesleki Oryantasyon ve Eğitim Merkezi oldu. Buradaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Çalık, Beylikdüzü Belediyesi ile Bang Starter eğitim kurumu arasında ilişkilerin geliştirilmesini yönünde önerilerde bulundu. Başkan Çalık daha sonra Alman-Türk Toplumu Derneği’nin düzenlediği davete katıldı. Çalık’a Alman-Türk Toplumu Derneği Başkanı Wolfgang Weigel, Alman-Türk Toplumu Derneği Başkan Yardımcısı ve Paderborn Uyum Meclisi Başkanı Recep Alpan, Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier, Paderborn Kaymakamı Christoph Rüther, Türkiye Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz eşlik etti.

“Kendimi evimde gibi hissediyorum”

Programın açılışında konuşan Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier, kardeş şehir olmanın önemini vurgulayarak Başkan Çalık ve ekibini Paderborn’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Kendisini evinde gibi hissettiğini ifade eden Başkan Çalık ise, Beylikdüzü Belediyesi’nin proje ve yatırımlarıyla ilgili sunum yaptı. Programın ardından Başkan Çalık, Paderborn Belediyesi’nin Arıtma Merkezi ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. Buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çalık, Paderborn Belediye Başkanı Michael Dreier’in şehirle ilgili proje ve çalışmalarına ilişkin sunumunu izledi. Ahorn Sport Park Tesisleri’ni de ziyaret eden Çalık’ın son durağı Paderborn Türk Gücü Spor Kulübü oldu. 1977 yılından beri Paderborn’da faaliyet gösteren ve birçok başarıya imza atan Paderborn Türk Gücü Spor Kulübü’ne gelen Çalık, kulüp yöneticileri ile bir araya geldi ve başarılar diledi.

📆 27 Ocak 2023 Cuma 10:43   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir