MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Manşet, Toplum » Belediyemiz Avrupa’da Yılın Partneri Seçildi
Belediyemiz Avrupa’da Yılın Partneri Seçildi


Belediyemiz, 2019’dan itibaren Beşiktaş’ta başlatılan yeni çalışmalar ile Avrupa Konseyi tarafından koordine edilen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (European Local Democracy Week – ELDW) kapsamında ”Çevreyi Korumak: Yerel Yönetimler Harekete Geçiyor” teması ile “Yılın Partner Kuruluşu” unvanına layık görüldü.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2022 yılı içerisindeki etkinliklerin ve tecrübelerinin paylaşıldığı yıllık koordinasyon toplantısı 28 Şubat Salı günü Strazburg’da gerçekleşti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın ülkemizde yaşanan deprem felaketi yardım koordinasyonunda aktif görevde olduğu için katılamadığı toplantıya Beşiktaş Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Yöneticisi Pınar Çakmak katıldı. Toplantı kapsamında Türkiye, Lüksemburg, Portekiz, Litvanya, Ukrayna, Romanya, Malta ve Sırbistan’dan Avrupa Konseyi’ne üye 21 belediye ödül almaya hak kazandı.

Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongresi Başkanı Mathieu Mori tarafından yapılan açılış konuşmasında Türkiye’de yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenler için taziyeler iletildi. Konuşmaların ardından katılımcı yerel yönetimlerin sunumlarına geçildi.

Belediyemiz, “Organik Atıklar Doğa ile Buluşuyor Uygulaması, İngilizce Konuşma Kulübü, 5. Ekolojik Yıkımla Mücadele Şenliği, Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması, AB Erasmus+ Projeleri, Öğrenci’Ye uygulaması, 65+ Dijital Okuryazarlık Eğitimi, Beşiktaş Uluslararası Toplantısı ve Paydaş Buluşmaları” gibi 2022 yılında gerçekleştirdiği yerel demokrasiyi güçlendiren ve örnek gösterilen faaliyetlerle Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Yılın Partner Kuruluşu ödülüne layık görüldü. Beşiktaş’ta yapılan bu çalışmalar, niteliği ve kapsayıcılığı ile ELDW Sözcüsü Bryony Rudkin tarafından da övgü aldı.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası 2023-2024 teması ise “Yerel Topluluklar: Demokratik Dayanaklılığı Ön Plana Çıkarmak” olarak belirlendi.

📆 07 Mart 2023 Salı 15:53   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir