MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » “BENCE KADIN “
“BENCE KADIN “

Bir araştırma yapılsa eminim ki dünyanın en güzel şeyi için “annelik” en ön sıralarda belki de birinci çıkar.

Annelik her toplumda ve kültürde kutsal sayılır ama nedense annelik görevini icra eden kadınlar dışlanırlar ,hor görülür.

Özellikle ülkemiz gibi örf, adet ve geleneklerin ardına sığınarak yapılan acımasız uygulamalar artık kadınlar tarafından kabul edilemez olarak kabul edilsede toplum olarak hala bir arpa boyu yol alabilmiş değiliz.

Dünya Kadınlar Günü sebebi ile her sene yapılan içi boş konuşmalardan başka çok az uygulanabilir proje hayata geçiyo ve maalesef ki bu projelerde yeterince kadın yararlanamıyor.

Anma programı olduğundan bir haber olan kadınlarımız eğleniyor ,yemekler düzenliyor ve halaylar çekiliyor.Oysa 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kadına yönelik uygulanan en acı Tarih olarak geçmektedir .

Kadınların tek sorunu tabii ki şiddet değil. Çoğu kadın toplumda bir erkeğin yapması gerektiği düşünülen bir çok işi yapmayı bırakın yanına dahi yanaştırılmıyor. Hala miras paylaşımlarında kadınlar bir çok yerde hak ettiklerini alamıyor.

Daha özgür ve emeğine saygılı kadın toplumu dileklerimizle 1920’li yıllardan bu yana tüm dünyada çeşitli etkinlikler ile yol alınmaya çalışılan Dünya Kadınlar Günün de kadının toplum içerisinde daha etkin ve daha güçlü olabilmesi için yapılan çalışmalara destek verilmesini umuyor ve bunu yürekten istiyoruz.

Kadın herşeyden önce anadır…!!

Dünyanın en kutsal misyonunu üstlenmiştir. Anne evladını aldığı nefes ten çok sever, sayılı gün ömründen çok sever,iyi bir evlat yetiştirmiş anne zaten dünyanın en başarılı işini yapmış sayılmaktadır.
Bak Mustafa Kemale

Saygılarımla
Nuray Yılmaz

📆 07 Mart 2020 Cumartesi 13:00   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir