MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Birkan Çelik  ‘ Benim gönlüm, Yüreğinize Emanettir ‘diyor
Birkan Çelik  ‘ Benim gönlüm, Yüreğinize Emanettir ‘diyor

Kartalın sevilen, samimi,  gayretli isimlerinden Yük. Yerel Yönetimler ve Şehircilik Uzmanı ve Türk Halk Müziği Sanatçısı olan Birkan Çelik ile Röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle Sizi Tanıyabilir miyiz?

Merhabalar, Gümüşhaneliyim.  Kartal’da yaşamakta ve bununla gurur duyanlardanım. İlk Okulu Kartal Eczacıbaşı İlköğretim Okulunda Liseyi Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesinde tamamlayıp, Beykoz Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon İşletme Yönetimi, Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerinden mezun olduktan sonra Yüksek Lisans eğitimimi İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ABD. Yerel Yönetimler ve Şehircilik Üzerine eğitimimi tamamladım. Eğitimime ve geleceğime faydası olacağını düşünerek İstanbul Üniversitesinde de bir eğitime daha devam etmekteyim.  Lise hayatımdan bu yana harçlığımı, gelirimi ve geleceğimi kazanmak için kendimi geliştirmek üzere gayret ettim.  Derneklerde, Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif görevler aldım.

Aldığınız başka eğitimlerde var mı dır ?

Tabi ki de onlardan da bahsedeyim;

-Şehir Diplomasisi,

-Belediyelerin Yerli ve Yenilebilir Enerji Uygulamaları,

-Kültürel Miras Çalışmaları,

-Belediyeler İçin Ulusal ve Uluslararası Fon Kaynakları,

-Kurumsal Aidiyet ve Motivasyon,

-Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Kuruluşları İlişkisi,

-Akıllı Kent –  Akıllı Belediye,

-Kurumsal ve Bireysel İmaj Oluşturma,

-Avrupa Konseyi Standartlarında Proje Yönetimi ve Sosyal Politika Dizaynı,

-Enerji Yönetimi  ( Enerji verimliliği ve performansı )

– İç Denetçi

-Çevre Yönetim Sistemi

-Kalite Yönetim Sistemi gibi konularda eğitimlere katıldım, eğitimler aldım. Bir kentin inşasında ve sürdürülebilmesinde İlimin ve kendini tamamlama gayretinin önemli olduğunu bilen o yönde gönlüyle, yüreğiyle, gayretiyle devam eden bir birey olmaya ve çalışmaya devam ediyorum.

Sizleri basın olarak da takip ediyoruz, ayrıca Müzik alanında da oldukça ses getiren çalışmalarınız bulunmakta müzik eğitimlerinizden ve çalışmalarınızdan da bahseder misiniz?

Elbette seve seve. Biliyorsunuz ki, Bağlama ve Gitar çalmaktayım. Müzik benim annemin zoruyla ve istediğiyle yönlendirip başladığım bir serüven ve şimdi iyi ki sözünü dinlemişim dediğim bir karar olmuş hayatımda diyebilirim. Yolda, yol arkadaşlığı yapıyor bana.  Bereket büyüklerle ve büyüklerin yönlendirmesindeki ileri görüşlülüğünde oldukça yeri var. Annemden, Babamdan akrabalarımdan ve çevremden Allah razı olsun. Onlar iyi ki varlar ve hep destekçim oldular.

MEB. Akşam Sanat Okulunda 4 yıl boyunca Bağlama eğitimi ve Enstrüman Öğretimi Eğitimleri aldım. Ayrıca, Musa Kurt Müzik Merkezinde ’de bağlama dersleri eğitimi aldım.  Musa Hocam çok değerli ve kıymetlidir. Hatta söz müzik bana ait olan bir eserimi, kendi albümünde okumuş ve klip çekmiştir.  Üniversite Yıllarımda, MEB. Kartal Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulun’ da ve MEB. Beykoz Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulunda Bağlama alanında ‘ Usta Öğretici ’ Olarak görev yaptım.  SİVSANDER’de Orkestra Şefliği görevinde bulundum. Ayrıca Bağlama Dersleri verdim.  Kartalda ve çevre ilçelerde Bağlamam ve Gitarımla birçok program yaptım ve birçok solist- sanatçıya enstrümanlarım ile eşlik ettim. 2018 yılında Kartal Belediyesi Personel Türk Halk Müziği Korosunu gönüllü çalıştırmak üzere Kurdum ve birçok farklı görevlerde çalışan,  çalışma arkadaşlarımızla birlikte birçok konser ve dijital çalışmaları 2022 yılına kadar yaptık. Ayrıca Kartal Erzincan Yöre derneklerinde Koro Şefliği ve Siyasi parti ve STK ’larda  aynı şekilde Koro Şefliği görevlerinde bulunup çalıştırdım.

İlk Profesyonel Klibimi 2021 Yılında Söz ve Müziği kendime ait olan ‘Oy Gönül ‘ eseri üzerine çektik.  Netd, Spotify, Youtube, Apple Müzik gibi dijital platformlarda ve türkü kanallarında yayınlandı ve yayınlanmaya devam ediyor. 2023 Haziran ayında yeni klibimiz ‘Noldu Gönüle Noldu ‘ isimli  Söz Müzik Anonim bir eser olan türküye çektik.  Temmuzun ilk haftası Tüm dijital Platformlarda yayınlanacaktır. Şuan kendi sosyal medya hesabımdan teaser paylaşımım, gönüldaşlarımın birlikte desteği ile 40 bin görüntülenmeyi geçti. Tamamının paylaşımı ne zaman olacak derseniz 7 Temmuzda tüm dijitallerde paylaşımı olacak diye planlanmakta diyebilirim.

Şuan nerede çalışıyorsunuz ?

Şubat 2024 ‘de 10 yıl olacak Kartal belediyesinde çalışıyorum. Destek Hizmetleri Müdürlüğünde ilk göreve başladım şuan, Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görev yapmaktayım. 

Peki, bunca yaptıklarınızın enerjisini nereden alıyorsunuz?

Annem ve Babamın başta olmak üzere gönül birliğimiz olan güzel yüreklerin hayırlı dualarından alıyorum diyebilirim. Tabi kendim bu yolda, çabalıyorum ve emek veriyorum. İnsan olmak için halden anlamak için üretmek ve paylaşmak için elimden geleni, imkanlarım ve müsaade edildiği kadar her vakit samimiyetle yapıyorum. Hiçbir şekilde samimi olmayan ortamlarda ve kişilerle beraber olmuyorum. Kendine yardım eden, paylaşmayı bilen, kendine ve çevresine güvenen, kendini bilen, sevgiyle samimiyetle yaklaşan insanlara yardımcı olmayı seviyorum.  Kısaca Enerjimi yüreğimden, sevgiden, kendime güvenden ve gönül birliğimiz olan insanlardan alıyorum diyebilirim.

Bizlere kendiniz için ileriki proje ve hedeflerinizden de bahsedebilir misiniz?

Sanat- Müzik benim yol arkadaşım diyebilirim. Hayatımın her alanında profesyonel çalışmalarım imkanlarım ve koşullarım ile zaman zaman yenilenerek devam edecek, etmesini elbette istiyorum. Akademik Olarak Yüksek Lisans Eğitimimin bittiği için Doktora Eğitim ile ilgili bir hayalim ve isteğim var buna çabalıyorum, medeniyetimiz için gönlümüzün bir olduğu yürekdaşlarımızın desteği ile de hedef ve isteklerimiz devam edecek ve şekillenecektir. Biz yolda gönlümüz ve yüreğimizleyiz. Bizim gönlümüz, sizlerin yüreğine emanettir.

Sevgiyle, samimiyetle ve gönülden sizlere bana bu imkanı verdiğiniz için çok teşekkür ederim .

Galeri
📆 27 Haziran 2023 Salı 21:24   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir