MENÜ ☰
Eksper Haber » Kartal, Manşet, Toplum » ÇAĞDAŞLIĞA YAKIŞMAYAN SÖYLEM
ÇAĞDAŞLIĞA YAKIŞMAYAN SÖYLEM

ÇEKSED Başkanı İsmail Üstündağ’dan yerel basına tahlisiz yakıştırma

Kısa adı ÇEKSED olan Çağdaş Edebiyat Kültür Sanat Eğitim Derneği’nin düzenlediği basın toplantısında başkan İsmail Üstündağ’ın konuşması sırasında büyük bir rezalet yaşandı. 2014 yılında kurulan ve varlığından 120 civarındaki üyesinden başka kimsenin haberi olmayan ÇEKSED isimli derneğin başkanı İsmail Üstündağ ve yönetim kurulu üyeleri kendilerini kamuoyuna tanıtmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.     

Kısa adı ÇEKSED olan Çağdaş Edebiyat Kültür Sanat Eğitim Derneği Başkanı İsmail Üstündağ’ın, yerel basınla buluşma toplantısında kullandığı talihsiz bir ifade gazeteciler tarafından protesto edildi.
ÇEKSED tarafından bugün yerel basın mensuplarıyla kahvaltı programı düzenlendi. ÇEKSED Başkanı İsmail Üstündağ, dernek olarak ileriye yönelik neler yapılacağını dair yaptığı basın açıklamasının ardından soru cevap bölümünde kullandığı talihsiz bir ifade tepkiye neden oldu.


Açıklamanın ardından, gerçekleştirilecek etkinliklerin halka ulaştırılması konusunda yerel basından destek isteyen Üstündağ’ın; “Bizlerde sizlere içerik anlamında katkı sunacağız. Yerel Gazete görünce k…… örtü yapan insan değil, yerel gazeteyi aldığında her sayfasına kadar okuyacak insanlar geliştireceğiz” ifadelerini kullandı. 


Üstündağ’ın bu sözleri, toplantıya katılan gazeteci arkadaşlar olarak tepkiyle karşılandı. Yerel gazetecilerin, mesleklerini icra ederken birçok zorluk yaşamasına rağmen bu tür kurumlara her türlü desteği karşılık beklemeden verdiğini vurgulayan gazeteci arkadaşlar; “Yerel gazeteyi kimse k…. örtü yapmıyor. Aksine yerel gazeteler vatandaşlarımız tarafından ilgiyle takip ediliyor” denildi. 


Haber Kartal olarak bu tür derneklerin ve yerel gazetecilerin uyum içinde çalışması gerektiğinin farkındayız. Ama birçok zorluğa rağmen mesleğini layıkıyla icra eden bizlere karşı, “edebiyat, kültür, sanat ve eğitimi” temsil eden dernek temsilcilerinin ifade ettiği bu talihsiz açıklamayı da kesinlikle kabul etmiyoruz.

📆 28 Şubat 2022 Pazartesi 20:54   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir