MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Manşet » CHP Trabzon Gençlik Kolları,Yürürlükte ki ‘Yaz Saati’ Uygulamasını Protesto etmek için Sabahın Erken Saatinde “Pijamalı Eylem” Yaptı
CHP Trabzon Gençlik Kolları,Yürürlükte ki ‘Yaz Saati’ Uygulamasını Protesto etmek için Sabahın Erken Saatinde “Pijamalı Eylem” Yaptı

CHP Trabzon Gençlik Kolları,bir müddettir yürürlükte olan ve insanların zifiri karanlıkta işe gitmesine neden olan ‘yaz saati’ uygulamasını protesto için CHP Trabzon İl Başkanlığı önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu.


Sabah 06:00 da pijamalarını giyerek bir araya gelen CHP’li Gençler,Basın mensupları aracılığı ile AKP Hükümeti’ne çağrıda bulundu. CHP Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada;

Bugün burada sabahın bu erken saatlerinde bu zifiri karanlığın içinde yolculuk etmek zorunda bırakılan emekçilerin, işçilerin, öğrencilerin sorunlarını konuşmak dertlerine ortak olmak için buluştuk.

AKP iktidarı işçinin emekçinin daha çok, daha uzun saatler çalışması ve adeta bir robot bir makina gibi durdurak bilmeden hayatsızca çalışması üzerine düzen kurmaktadır. Ülkemiz gündeminde bulunan çin modeli tartışmaları da ucuz iş gücü yaratma ve Türkiye emekçilerinin alın terini emperyalist emellere peşkeş çekmektir.

İktidar bu kalıcı yaz saati uygulamasıyla tasarruf edildiğini öne sürse de gerçekler öyle değildir. Ülkemizin en batısından başlamak üzere insanlar işine gitmek için hazırlanırken bile bir çok ışık açarak enerji tüketiminde bulunmaktadır. Son 5 yılda bu kalıcı yaz saati uygulamasının da büyük nedenlerinden biri olması nedeniyle elektrik tüketim oranı %6,5 artış göstermektedir.

Bu iktidar milli varlıklarımıza zarar vermekte, çocuklarımıza, kardeşlerimize, güvensizliği ve sömürüyü gerçek diye sunmaktadır.

CHP Trabzon gençlik Kolları olarak, pijamalarımızla sesleniyoruz;
Çocuklara daha fazla eziyet etmeyin. Çocukları yataklarından, pijamalarından ayırmayın bu karanlıkta. Öğrenciler karanlıkta okula gitmesin. Kış saati uygulaması geri gelsin. Gün aydın olsun.

Galeri
📆 06 Ocak 2022 Perşembe 21:46   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir