MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Kartal, maltepe, Manşet » DOĞRU PARTİ MUHTARLARA SAHİP ÇIKTI
DOĞRU PARTİ MUHTARLARA SAHİP ÇIKTI

Kartal Doğru parti İlçe Başkanlığının bir kaç ay önce başlatmış olduğu ziyaret programlarında uğramış oldukları Kartal’da bulunan 20 muhtar’dan aldıkları bilgilerle hazırları raporlar Doğru Parti Genel Merkezi tarafından dikkate alınıp çözüm üretme noktasına getirildi.


Doğru Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Meriç Köyatası yayınladığı basın bildirisinde hem Partisinin Kartal İlçe Başkanına ve yönetimide bu duyarlı davranışından dolayı hem teşekkür ediyor hem de olaya ne kadar hakim olduklarını gösteriyor.


Köyatası yaptığı basın açıklamasında şunlara değindi;

Değerli arkadaşlarım…
Birebir görüşmelerde en çok konuşmamız gereken kesimlerden biri de muhtarlarımız. Bundan bir kaç ay önce gerçekleştirdiğimiz İstanbul – Kartal İlçe hizmet binamızın açılış öncesi kahvaltılı toplantısında, İlçe Başkanımız Gülay Hanım ve İstanbul İl Teşkilatımız, Kartal İlçesindeki tüm muhtarların katılımını sağlamıştı.
Önce o toplantının verdiği esinlenme ile ardından Sayın Genel Başkanımızın önerisi üzerine muhtarlarla ilgili bir ön çalışma yaptım.


Yine değerli arkadaşımız ve Genel Başkan Danışmanımız Erol Önder’in önümüzdeki günlerde yapacağı muhtarlar ziyareti vesilesi ile bu çalışmayı ekte kâğıda döküyorum. Elbette muhtarların mevcut sorunları üzerine sizlerden gelecek yeni önerilere göre bu çalışmayı geliştirebiliriz.


DOĞRU PARTİ VE MUHTARLAR…
Türkiye’de köy ve mahallelerde toplam 50 340 muhtar bulunuyor. Muhtarlarımızın sadece 1122’si kadın. Dileğimiz siyasetin her alanında olduğu gibi kadın muhtar sayısının artması.


Muhtarların özlük haklarına gelince…
2021 Temmuz’undan yıl sonuna kadar muhtar maaşları 2631 TL …Bu yılın Ocak ayında 2956 lira olması gerekiyor. Oysa bir mahalle Bekçisinin aldığı maaş 2022 Ocak ayı için 5335 lira. DOĞRU Parti olarak muhtar maaşlarının en az 5350 lira olması gerektiğini düşünüyoruz ve vaat ediyoruz.


Bugün 50 bin 340 muhtarımıza bir yılda ödenen maaş tutarı 1 milyar 773 milyon lira… Bizim önerdiğimiz 5350 lira olması halinde yıllık ödenecek maaş tutarı 3 milyar 210 milyar liraya çıkıyor. Aradaki 1 milyar 400 milyon liralık fark, bir köprü için verilen hazine garantisinin dört beş aylık miktarı kadar. Bütçede bu artışı karşılayacak, birçok olanak var. Yeter ki, siyasi iktidar istesin. Biz DOĞRU Parti olarak bu işin takipçisi olacağız.


Muhtarlar, demokrasinin uç beyleridir.
Biz muhtarların, bulundukları ilçelerin belediye meclislerinde ya da il genel meclislerinde doğal üye olmasını kanunlaştıracağız. Tüm muhtarlar, gerek ilçe belediye meclislerinde, gerek il özel idaresinde tüm toplantılara katılacak, söz hakkına sahip olacak, kendi mahalle ya da köyleri söz konusu olduğunda da oy hakkına sahip olacaklar.
Türkiye’de adalet sisteminin karşılaştığı en önemli sorunlardan biri de tebligat sorunudur. Mahkeme ve icra ile ilgili konularda ve ihtarnamelerde posta dağıtıcılarına büyük bir yük binmektedir.

Çoğunlukla da tebliğ edilemeyen belgeler muhtarlıklara yığılmakta, ilgili muhataplar da bu belgeleri muhtarlıktan almaktadırlar. Evet muhtarlıklar, bu belgeleri dağıtmakla mükellef değildir ama bu belgelerin depolanması ve tasnifi başlı başına bir iş haline gelmiştir.


Mevcut durumda adli tebligat için devlet ilgililerden 18-20 lira arasında tebligat ücreti tahsil etmekte, ancak bu ücrete rağmen tebligatlar yapılamamakta, muhtarlıklara tasnif ve depolama maliyeti gelmektedir. Doğru Parti olarak, tüm mahkeme ve icra dairelerinde evrat tebligat bedellerinde bugünün şartlarında en az 5 lira eklenmeli ve bu tutarlar, ilgili muhtarlığa aktarılmasını sağlayacağız.


Mahalle ve köylerde, Mahalle Konağı – Köy Konağı kuracağız. Bu konakta muhtarlık ofisi, aile hekimliği birimi, eğitim çağı dışındaki nüfus için yeni Kuşak Köy Enstitülü öğretmenleri ile mesleki eğitim ve iş geliştirme kurslarının düzenlendiği sınıflarlar olacak.

Meriç Köyatası
Ekonomiden Sorumlu
Gnl Bşk Yrd

Galeri
📆 04 Ocak 2022 Salı 22:30   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir