MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » “Efendi Argunşah:417 Delegenin Adayıyım”
“Efendi Argunşah:417 Delegenin Adayıyım”

CHP Kartal İlçe Başkan Adayı Efendi Argunşah Yerel Basın ile kahvaltıda bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkan Adayı Efendi Argunşah Kartal yerel basını için organize ettiği kahvaltıda yerel basın ile bir araya geldi ve kendisine sorulan soruları yanıtladı.

Kahvaltıya eşi ile katılan Argunşah, sözlerine basının önemini anlatan cümlelerle başladıktan sonra kısaca özgeçmişinden ve parti içerisinde bugüne kadar aldığı görevlerden bahsetti.

“Zor zamanda elimi taşın altına koyabilirim.”

Adaylık süreci ile ilgili açıklamalarına devam eden Argunşah, başkanlık için kendisinin bir talebi olmadığını, yereldeki siyaseti iyi bilen ve olgunlaşmış partililerin kendisine bu görevi üstlenmesi için teklifi üzerine “Zor zamanda elimi taşın altına koyabilirim.” yanıtı vererek aday olduğunu; bu süreçte kendi mahallesi olan Hürriyet Mahallesi delegelerinin de desteğini alarak yola çıktığını ifade etti.

“Tabandan düşünceleri alıp tavana götürülmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Partinin tüzüğü ve programının gerektirdiklerini en üst düzeyde yapacaklarını belirten Argunşah, “Tabandan düşünceleri alıp tavana götürülmesi gerektiğini, dikey bir yapı değil yatay bir yapının sonucunda bir örgütleme modeli gelişmesi gerektiğini düşünüyoruz.” diyerek Kartal’da bunu başarabileceklerini belirtti.

“Yurtta sulh cihanda sulh”

Ülkenin genel sorunlarına karşı partinin ve genel başkanın almış olduğu kararları hayata geçirmek istediklerini belirten Argunşah bu konuda da ilkelerinin Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh.” sözleri olduğunu belirtti.

Olası bir erken seçime karşı bu kongrenin genel iktidar kongresi olacağının önemine değinen Argunşah, her sokaktan oy almamanın yeterli olmadığını her sokakta temsilcilerin olmasını istediğini, nitelikli bir katılımın ve güçlü bir kadro hareketinin gerekliliğini belirtti. Kadro hareketinde de eğitimin önemini vurguladı.

“Kartal’ı yeniden lider ilçe yapmak istiyoruz.”

Uzun yıllar Adalet Partisi’ndeki belediyeyi Bayram Demirkol döneminde kazanırkenki heyecanın bugün de kendisinde olduğunu ifade eden Argunşah o dönemlerde politikasını genel merkeze taşıyan, söz sahibi olan Kartal’ın yeniden lider ilçe olmasını istediğini vurguladı. Kartal’dan milletvekili çıkmasını, il başkanının o dönemlerdeki gibi Kartal’dan çıkmasını ve il meclisinde daha fazla Kartal’dan temsilcilerin olmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Herkesi kucaklayıcı yapısı ile kimseyi ötekileştirmeden yollarına devam edeceğini belirten Argunşah daha sonra basın ile soru – cevap şeklinde konuşmasına devam etti.

“Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan herkesle çalışırım.”

Efendi Argunşah kendisine sorulan bir soru üzerine, “Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan herkesle çalışırım.” diye cevap vererek kimseyi ayırt etmeden herkesle çalışacağını, kimsenin bu hususta şüphesi olmaması gerektiğini belirtti. Seçildiği takdirde diğer aday olan 3 partili ile de birlikte yürüyeceklerini, kimseye vefasızlık etmeyeceklerini sözlerine ekledi.

“Kültür sanat konusunda da liderlik istiyorum.”

Kartal’ı lider ilçe yapma projesinin kültür, sanat ve sporu da kapsayıp kapsamadığının sorulması üzerine Kartalsporlu olduğunu, geçmiş dönemlerde maçlarını yakından takip ettiğini, kültür sanata da önem verdiğini belirten Argunşah “Kültür sanat konusunda da liderlik istiyorum.” dedi.    İlçe binasının durumu ile ilgili sorulan soruya ise binanın güzelleştirilebileceği hatta basın için loca yapılabileceğine yönelik çalışmalarının olabileceğini belirtti

   “417 delegenin adayıyım. Belediye başkanından onay istemeyen tek adayım.”

   Belediye başkanının seçime müdahil olup olmadığına ilişkin soruya belediye başkanının kendisine oy vermesinden onur duyacağını, belediye başkanından onay istemeyen tek aday olduğunu, kendisinin 417 delegenin ve partinin adayı olduğunu ifade etti. Kartal’a ve örgütüne hizmet etmek için bilgi, birikim ve enerjisinin olduğunu da sözlerine ekledi.   

“Efendi’nin çıktığı hiçbir yolda geri dönüşü olmamıştır.

Diğer adaylarla birleşmeyeceğini vurgulayan Efendi Argunşah kendinden emin konuşarak “Efendi’nin çıktığı hiçbir yolda geri dönüşü olmamıştır, ben kazanacağım tereddütüm yok diğer arkadaşlarla da birlikte çalışacağım.” dedi.

Liyakatın önemine de değinen Argunşah, partiye ve İBB’ye her türlü desteklerinin olacağını söyledi.

Seçilmesi halinde örgütünün düşüncelerini dikkate alacağını, örgütle ortak hareket edeceklerini, 417 delegenin sadece oy kullanmaktan ibaret olmadığını bu delegelerin de fikirlerinin alınacağını ve en önemli projelerinin bu olduğunu vurguladı.

                “Emekten yanayım, adil olacağım.”

Belediye bünyesindeki işçiler ile belediye arasında yapılacak olan toplu iş sözleşmesindeki tutumu ile ilgili soruya; daha önce özel sektörde de sendikal faaliyetler gerçekleştirdiğini bildirerek bu süreçte adil olacağını, KHK ile taşerondan kamuya geçirilen işçilerin belediyeyi zor durumda bıraktığını düşündüğünü ve sözleşme aşamasında her iki tarafın da zorluklarını görerek adil davranacağını, her iki tarafın da yanlışlarını kendilerine söyleyeceğini ve sözleşme görüşmelerinin barış içerisinde geçeceğini belirtti.

                Diğer adayların kendisini ziyarete geldiğini, kendisinin de onları ziyarete gittiğini belirten Argunşah diğer adaylara teşekkür etti ve barış içerisinde olduklarını ifade etti.

Toplantının sonunda Efendi Argunşah basın mensuplarıyla hatıra pozu da verdi.

Kendisine Eksper Haber Gazetesi olarak başarılar dileriz.

Haber – Foto: Nuray Yılmaz

Galeri
📆 04 Ocak 2020 Cumartesi 21:00   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir