MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Büyükşehir belediyesi, Manşet, Toplum » Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan İBB Meclisi’nde borç tartışması
Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan İBB Meclisi’nde borç tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis’i 23 Haziran’da yeniden başkan Ekrem İmamoğlu başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Toplantıya kayyum döneminde basına yansıyan belediye borçları ile ilgili tartışma damga vurdu. AK Parti, İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

23 Haziran seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi ilk olağan toplantısını yaptı. Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği toplantı sırasında zaman zaman CHP’li üyeler ile AK Parti’li üyeler arasından ‘borç’ tartışması yaşandı.

İmamoğlu temmuz ayında ölenleri andığı konuşmasının ardından sözü AK Parti grubu adına Grup Başkanı Tevfik Göksu’ya verdi.

Göksu konuşmasına Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ederek başladı ve 23 Haziran seçimi için, “İstanbullular iradesini göstermişti. Bizim için milletin iradesi başımızın üzerindedir. Bu sonuçlarla İstanbullular icra yetkisini size, denetleme yetkisini ise bize vermiştir” dedi. Göksu daha sonra AK Parti döneminde yapılanları anlatarak kenti yeni yönetime emanet ettiklerini söyledi. Belediye ile ilgili yolsuzluk iddialarının asılsız olduğunu savunan Göksu, İstanbulluların yararına olacak her projeyi destekleyeceklerini ifade etti. AK Parti sözcüsü, “Güzel şeyler yapacaktık ama dedirtmeyeceğiz, sizlerin geçmişte yaptığı gibi engel olmayacağız. Hatta sayın başkanın vaatlerini teklif haline getirip meclise sunacağız. AK Parti ve MHP olarak kendi partisi destek vermese bile biz destek vereceğiz” dedi.

📆 08 Temmuz 2019 Pazartesi 21:40   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir