MENÜ ☰
Eksper Haber » Büyükşehir belediyesi, GÜNDEM, Manşet, Toplum » Ekrem İmamoğlu ,Hazırmıyız İstanbul?
Ekrem İmamoğlu ,Hazırmıyız İstanbul?

CHP’nin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tanıtım Toplantısı’nda resmi olarak Ekrem İmamoğlu’nun yeniden aday olduğu açıklandı. İmamoğlu, “Erdoğan, adayı açıkla” diye tezahürat yapan izleyicilere, “Ben hiç adayı merak etmiyorum” yanıtını verdi

CHP aday tanıtım toplantısı:  İstanbul'u yeniden kazanıp daha büyük işler başaracağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul için Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu yeniden aday gösterdi. Bugün Haliç Kongre Merkezi‘nde CHP aday tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu “Tam yol ileri” sloganıyla seçim çalışmalarını başlatacak. Genel Başkan Özgür Özel ve İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de lansmana katıldı. 

Tanıtım toplantısında kürsüye ilk olarak CHP lideri Özgür Özel çıktı. Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararını hatırlatan Özel, 14 Ocak’ta Ankara’da yapılacak yürüyüşü hatırlattı. Özel, “14 Ocak hepinizi Cumhuriyet’e sahip çıkmak için mitingimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tanıtım toplantısında konuşan Özel’in açıklamalarından satırbaşları:

  • Napolyon’un bana dünyayı verseniz ona başkent yaparım dediği şehirde, Fatih Sultan Mehmet’in çağ açıp çağ kapattığı şehirde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkenin ziğneti dediği şehirde beş yıldır hizmet veren Ekrem İmamoğlu’nun yeniden beş yıl hizmet vermesi için bir aradayız.
  • Eğer siz o anayasanın bir maddesini yok sayarsanız başka birinin de başka bir maddeyi yok sayma tartışmasını kabul edersiniz. Öyle yapay bir gündemle karşı karşıyayız, birileri çıkıp bu madde benim için yok diyor. Sebebi kendi güttüğü kan davası. 
  • Burada iki büyük ailenin temsilcileri var. Birisi Cumhuriyet Halk Partisi ailesidir, diğeri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu iki ailenin ortak bir çocuğu var: Tayfun Kahraman. Burada Tayfun Kahraman nezdinde, Can Atalay’ı, Osman Kavala’yı, Çiğdem Mater’i selamlamak isterim.

Özel’in ardından adaylığı duyurulan İmamoğlu kürsüye çıktı. İBB Başkanı, “Erdoğan, adayı açıkla” diye tezahürat yapan izleyicilere, “Ben hiç adayı merak etmiyorum, siz neden merak ediyorsunuz?” diye yanıt verdi. İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Mustafa Kemal Atatürk, 10’uncu yıl nutkunda şöyle der: Az zamanda büyük ve önemli işler yaptık. Ve ardından şöyle devam eder: Fakat asla yaptıklarımızı asla kâfi görmeyiz. Çünkü çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Hazır mıyız İstanbul? Aziz Atatürk’ten aldığımız ilhamla az zamanda büyük ve önemli işler başardık. Bunca engele rağmen başardıklarımız bize güven ve cesaret veriyor.
  • İBB Başkanı olmaya yeniden aday olmak için partinize güvenmeniz yetmez, 16 milyon İstanbullunun vicdanına da güvenmeniz gerekir. Bana bu güveni hissettirdiğiniz için teşekkür ediyorum.
  • Sizlerin desteğiyle biz başardıkça onlar 25 yılda yaptıklarını, her gün yaptıklarını bizim dört buçuk yılda yaptıklarımızla kıyaslamak zorunda kaldılar.
  • İstanbul olarak hep birlikte başarmaya devam edeceğiz. 2024’te sizlerin iradesiyle İstanbul’u yeniden kazanacağız ve Allah’ın izniyle daha büyük işler başaracağız. Çünkü engellemelere karşı bağışıklık kazandık.
  • 5 yıl önce yola çıktığımız da İstanbul yorgundu, bezmişti. İstanbullunun iradesi değişimle sonuçlandı. İşlerine gelince milletin iradesini dillerinden düşürmeyenler ne yaptılar? 16 milyonun kul hakkını yediler.
  • Bu büyük millet, o gün sadece demokrasiye sahip çıkmadı. Büyük bir değişim istediğini de tüm dünyaya ilan etti.
  • Her gün bize karşı yeni bir algı operasyonu yönettiler. Ama biz ne yaptık? İşimize baktık. Ve kazanan İstanbul oldu, kazanan Türkiye oldu. 
  • İlk başkanlık dönemimiz kolay olmadı. Bizden önceki yönetim iktidarla aynı partiden olduğu halde hizmet üretmekten uzaklaşmıştı. Ben aynı dönemin beş yıllık ilçe belediye başkanıydım. Olanları görüyordum.
  • Ben İstanbul’un en büyük ilçelerinden birinde olmama rağmen Büyükşehir’le aynı iş için tek bir sokakta, tek bir caddede yan yana duramadık. 
  • İştirak şirketleri vergi borcuna batırılmıştı ve ihale yasaklıydı. Otobüsüne aldığı benzin icralık olan bir belediyeydi. Kasasında sadece 6 milyon lira olan bir belediyeydi. 6 milyon lira ne demekti 2019’da biliyor musunuz? Bir büyükşehir belediyesinin 1 saatlik gideri bile değildi. 
  • Burada ilçe belediye başkanları var. 1,6 milyon lira sizi ayrılan tutarlar ay sonu yatırılır. 2019’da seçim ne zamandı? 23 Haziran’da. Cumhuriyet tarihinde ilk defa ay sonu beklenmeden 23 Haziran öncesi bu paralar hesaplara yatırıldı. Ve kasada 6 milyon bırakıldı. 
  • Biz onların yaptığı işlerin iki katını onların bütçesinin yarısına gerçekleştirmeyi başardık. Bizim atılımımız sayesinde İstanbul ulaşımında raylı sistemlerin payı yüzde 42’ye çıktı. Rekorlar kırmaya devam edeceğiz. Karayolu ulaşımında yaklaşık 9 milyar liralık yatırım yaptık. Trafiği rahatlatması için 155 kavşak tamamladık. 
  • Sayın Genel Başkanım, biz 6 Mayıs’ta çıkarttığımız o ceketi hiç giymedik. Türkiye’de iktidar olana kadar da giymeyeceğiz!
  • Ben hiç adayı merak etmiyorum, siz neden merak ediyorsunuz?
  • Daha adil bir İstanbul için ‘tam yol ileri” diyoruz. Devlet fırça atmaz, devlet şefkatli olur. Devlet milletini ayırmaz. İşte biz şehrimizde yaşayan her bir vatandaşımız için insan haysiyetine yakışır çözümler üreteceğiz. 
  • İlk kez bizim dönemimizde 300 bin üniversiteliye burs, 350 bin ilk ve ortaöğretim öğrencisine eğitim desteği verdik. Hani yıllarca dediler ya CHP bizim burs vermemizi engelliyor. İki türlü yalan söylüyorlar. Birisini söyleyeyim: Hayır, engellemiyorlar. Burs verdiler. Ama nasıl verdiler? Onlar çok şanslı insanlara burs verdiler.
  • Bazı insanlara 200 bin dolar, 150 bin dolar verip sonra onları milletvekili ve parti yöneticisi yaptılar. Biz ise sadece bu yıl 100 bin kişiye kişi başı yedi bin 500 liradan 750 milyon lirayı anasının ak sütü gibi milletin evlatlarına verdik. Beş bini aşan öğrencimiz var. 
  • Mecidiyeköy’ün meydanından Kadıköy’ün meydanına kadar yurt yapıyoruz. Oraya bir rezidans dikebilirdik. Mecidiköy Meydanı’ndaki yere ticaret alanı dikebilirdik. Hayır, arkadaşlarımızla oturduk burada yurt yapacağız dedik. Niçin? Çünkü öğrenciler İstanbul’a gelemiyor. 
  • Daha yeşil bir İstanbul için tam yol ileri. İstanbul’un yeşil alanlarının talan edilmesine fırsat vermeyeceğiz. 
  • Yeni dönemde İstanbul, birbirini dinleyen, milli bayramlarını ve dini bayramlarını birlikte kutlayan bir şehir olacak. Bu şehir, bu şehir hepimizin şehri. 
  • Bizim hayalimiz vardı. Bugün daha büyük hayallerimiz var. Bizim hayalimiz ana gibi merhametli, ana gibi adaletli, ana yüreği gibi temiz, ana kucağı gibi huzurlu, anamızın gönlü gibi zengin bir İstanbul’dur. 
📆 05 Ocak 2024 Cuma 22:39   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir