MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » EMEKLİLERDEN YAPILAN ZAMMA PROTESTO!
EMEKLİLERDEN YAPILAN ZAMMA PROTESTO!

Disk ve Emekli-Sen.’nin yapılan zamların az olmasından dolayı Kartal Meydanında düzenlemiş olduğu basın toplantısına katılımın az olduğu gözlerden kaçmadı.

Yapılan basın açıklaması şöyledir;

“Savaşa, Talana, Saraya Değil; Emekliye-Emekçiye bütçe!

Bildiğiniz gibi; emeklilerin ücret zammı Ocak ve Temmuz aylarında belirleniyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri enflasyon endeksindeki altı aylık değişim kadar, memur emeklileri ise toplu sözleşmede belirlenen oran kadar altı ayda bir zam alıyor. Altı aylık enflasyon oranı bir önceki zam oranının üzerinde çıkmışsa aradaki fark memurların maaşlarına yansıtılıyor. İşte tam da bu durumda, bizce güvenirliğini çoktan yitirmiş olan TÜİK ve Siyasi İktidar devreye girerek zaten açlık sınırında yaşam mücadelesi veren emeklilere üç kuruş zam vermemek adına çeşitli ayak oyunlarına başvuruyor.
Basın açıklaması yapma gereği duymamızın nedeni budur. Sesimize kulak verdiğiniz için hepinize teşekkür ederiz.

Sevgili arkadaşlar,

Biz emekliler geçim sıkıntısı içinde yaşamaya mahkûm edilmiş durumdayız. Öyle ki 12 milyonu aşkın emeklinin 5 milyonu ikinci bir işte çalışmakta ya da iş aramaktadır. Emeklilerin %80’i nitelikli sağlık hizmetinden yararlanamamakta ve neredeyse tamamı sosyal yaşamın dışına itilmekte; ötekileştirilmektedir.
‘Aktif Yaşlanma’ zaten hayal dahi edilmemektedir. Böylesine baskılanmış bir yaşam sürmekte olan emekliler, Temmuz ayı enflasyon verileriyle bir kez daha hayal kırıklığına uğratılmıştır. Bildiğiniz gibi, art arda gelen seçimler ve iktidar kabullenemediği için tekrarlanan İBB Seçimi nedeniyle ertelenen zamlar Haziran ayı sonu itibariyle üst üste yağmaktadır. Çaya, şekere, akaryakıta, elektriğe… Bu zamlarla beraber, emeklilerin alım gücü ciddi ölçüde zayıflamıştır…
Devamı gelecek olan zamların 1 Temmuz itibariyle yansıtılacak olmasının tek nedeni, Temmuz ayı enflasyonunun düşük gösterilerek emekçilere verilecek olan enflasyon farkının düşürülmek istenmesıdır. Nitekim son enflasyon %3 olarak ayarlanmış, böylece bizlere %5 ila %6 arasında zam reva görülmüştür. Bu zamla beraber; en düşük maaşı alan işçi emeklisine 56 TL, en düşük maaşı alan memur emeklisine 138 TL, yine en düşük maaşı alan BAĞ-KUR emeklisine 69 TL zam yapılmıştır.”

“Özgürlük ve DEMOKRASİ mücadelesinden emekli olunmaz.”

📆 09 Temmuz 2019 Salı 15:59   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir