MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Erdoğan duyurdu: Yıl sonunda tam kapasite!
Erdoğan duyurdu: Yıl sonunda tam kapasite!

Temeli 12 yıl önce atılan Mardin’deki Ilısu Barajı’ndaki altı tribünden birincisi devreye alındı. Bugünden itibaren enerji santralında elektrik üretimi başlamış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans yöntemiyle katıldığı açılış töreninde “Ilısu Barajı yıl sonunda tam kapasite ile faaliyete geçecek” dedi.

Kesin projesi 1982 yılında hazırlanan temeli 2008 yılında atılan Mardin’deki Ilısu Barajı’nın birinci tribünü devreye alındı. Barajdaki enerji santralı elektrik üretimi başladı. Atatürk ve Keban’dan sonra Türkiye’nin üçüncü büyük depolama hacmine sahip barajı için şimdiye kadar 18 milyar lira harcandı. Baraj ve santral, her biri 200 megawatt gücünde 6 tribünden oluşuyor.

ERDOĞAN: YIL SONUNDA TAM KAPASİTE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni’ne video konferans yöntemiyle katıldı.

Erdoğan sözlerine “Ilısu Barajı ve Hidroelektrik santralimizin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadeleri ile başladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:

* Yapımına başladığımız 2008’den beri krediden inşaasına her aşamasında pek çok engel ile karşılaştığımız bu eseri kararlılığımız sayesinde ülkemize kazandırdık.

* Bu tesisten faydalanacak şehirlerimiz için bugün bayram günüdür. 18 yıldır laf değil, eser üretme siyasetimizin bir örneği duruyor. Kendi ülkesini yabancılara şikayet edenlere, kendi halkına silah çekenlere verdiğimiz en güzel cevap bu muhteşem eserdir.

* İlk etapta 200 megavat gücündeki birinci ünitesini hizmete alıyoruz. Ilısu Barajı yıl sonunda tam kapasite ile faaliyete geçecek.

📆 19 Mayıs 2020 Salı 17:57   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir