MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “Erzincan Refahiye Yaylabeli Köyü Derneği Dayanışma Gecesinde Buluştu “
“Erzincan Refahiye Yaylabeli Köyü Derneği Dayanışma Gecesinde Buluştu “

Erzincanlılar dayanışma gecesinde buluştu.

Erzincan İli Refahiye İlçesi Yaylabeli Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik gecesinde Erzincanlılar bir araya geldi.

Erzincan’a bağlı Refahiye İlçesi Yaylabeli Köyü derneği birlik ve beraberliklerini güçlendirmek ve beraber birarada olmak amacıyla dayanışma gecesi düzenledi .Geceye katılım yoğun olurken, gecede sahne alan Türk Halk Müziğinin güçlü yorumcusu Eda Alakuş, Erzincanlılara keyifli bir gece yaşattı.

Pembeköşk Düğün Salonu’nda pazar günü saat 19:00’da düzenlenen dayanışma gecesine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ,CHP Kartal ilçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal Belediyesi Başkan yardımcısı Adem Uçar, Kartal belediye Başkan yardımcısı İmam Aydın, CHP Kartal belediye Meclis Üyesi Özlem Bulut, Kartal belediyesi Kartansaş Aş.Genel müdürü Düzgün Çapar, Erzincan Refahiye Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mahmut Kumbar, Federasyon Genel sekreteri Müslüm Tepe, Cumhuriyet mahalle muhtarı Gülcan Aydın, STK Temsilcileri,Yaylabeli köyü Dernek üyeleri, Dernek yönetim kurulu ve çok sayıda davetli katıldı.

“KUTSAL BİR AMACA HİZMET EDİYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan dayanışma gecesinde açılış konuşmasını yapan Erzincan İli ve Fefahiye İlçesi Yaylabeli köyü Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Çoban ,  “Bugün düzenlemiş olduğumuz gecemize hoşgeldiniz birlik ve beraberliğimiz daim olsun ,bugün burada duyduğumuz mutluluğu birlikte yaşamaktayız” dedi.  

“DAĞINIK TOPLULUĞUMUZUN BİR ARAYA GELMESİNİ SAĞLADIK”

Derneklerin birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkartarak yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçladığını ifade eden Başkan Çoban,  “ Dernekler üyeler ve hemşeriler arası iletişim kurulmasını sağlar şellinde konuştu.

“YAŞADIĞIMIZ COĞRAFYADA BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Gecede söz alan Derneğin gençlik kolları Başkanı Yusuf Çoban , özel gecelerin yapılacağı aynı zamanda kadınların sosyal faaliyetlerinin ve gençlerin sosyal- kültürel ihtiyaçlara ihyiyaç olduğunu ifade ederek ekledi ,Değerli hemşerilerim, doğup büyüdüğümüz yere ne kadar borcumuz varsa ondan daha fazlası yaşadığımız yerde vardır. Her geçen gün hızla büyüyen metropole dönüşen Türkiye’nin 81 ilinde göç alan Yaylabeli köyümüze sahip çıkmalıyız. Unutmayalım ki, kültürümüze ne kadar fazla sahip çıkarsak ne kadar fazla dayanışma içinde olursak, gençlerimize kendi aralarında ve yaşadığı toplumdaki bireylerle, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının ne kadar fazla pekişmesine çaba harcarsak,Yaylabeli köyümüzünde daha güzel, daha yaşanır bir yer olmasına katkımız olur dedi.

“DERNEKÇİLİK KOLAY BİR MESELE DEĞİL”

Geceye katılan Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Dernekçiliğin kolay bir mesele olmadığını ifade etti ,Yüksel ,“Hemşerileri buluşturmak, kültürünü aktarmak, tüm Yaylabeli hemşerilerimizle Erzincanlı hemşerilerimizin kültürlerini, dayanışmalarını göstermek adına böyle bir derneğin olması güzel bir gelişim.Bizler de Tüm derneklerimiz ve Kartallı komşularımıza kucak açtığımız gibi Erzincanlı hemşerilerimizin bu buluşmasına ortak olmak istedik. Dolayısıyla hem bu güzel gecede bizleri bir araya getiren hem de Erzincanlı hemşerilerimizin böylesine güzel bir çatı altında birleştiği dernekte buluşmasını sağlayan kıymetli dernek başkanıma ve yöneticilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

HALAYDA BULUŞTULAR

Dayanışma gecesinde sahne alan Türk Halk Müziğinin güçlü yorumcularından Eda Alakuş ve Okan Pehlivan’ın söylediği türkülerle Erzincanlıları halayda buluştururken, Başkan Gökhan Yüksel, halaya katılarak Erzincanlıların eğlencesine ortak oldu. Halayda partili partisiz, Alevi, Sünni birçok vatandaş bir araya geldi.

Gece çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu..

HABER:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 19 Ocak 2020 Pazar 01:48   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir