MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » FATİH EKİZ:ÖNCELİĞİMİZ MAHALLE’NİN HUZURU
FATİH EKİZ:ÖNCELİĞİMİZ MAHALLE’NİN HUZURU

HÜRRİYET MAHALLESİ

Kartal’ın 20 mahallesini anlatmaya devam ediyoruz.52 bin Nüfusa sahip ve Kartal’ın en büyük mahallelerinden Hürriyet mahallesi ile karşınızdayız.

31 Mart yerel seçimlerde muhtar seçilen Hürriyet mahalle muhtarı Fatih Ekiz’i ziyaret ettik.Eker ile mahalle hakkında söyleşi gerçekleştirdik.Biz sorduk Muhtar Fatih Eker yanıtladı..

NURAY YILMAZ:Fatih bey öncelikle bizleri kabul ederek Sosyal Projemize destek verdiğiniz için teşekkür ederiz. Yeni görevinizde başarılar dileriz. Ben sizi tanıyarak söyleşimize başlamak istiyorum..

Fatih Ekiz kimdir?

NURAY YILMAZ;Hürriyet mahallesi nasıl bir mahalle?
FATİH EKİZ:52 bin Nüfusa sahip ,bölgesel ayrışmaya gitmiş bir mahalle,bunu üzülerek anlatıyorum fakat gerçekleri konuşmamız gerekiyor mahallemizin ciddi sorunları var .

FATİH EKIZ:Hoşgeldiniz bende size ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum.
Merhaba ben Fatih Ekiz,1978 doğumluyum Hürriyet mahallesinde yıllardır esnaflık yapıyoruz ,hala devam ediyoruz.Muhtar olmak aklımın ucundan geçmezken bir anda kendimi aday olarak buldum,Hürriyet mahallesi sakinlerinin taktiriyle kazandım..Sizin aracılığınızla Hürriyet mahallesine teşekkür ediyorum..

NURAY YILMAZ:Mahallenin sorunları nelerdir?

FATİH EKİZ:Mahallemizin en büyük sorunu Ulaşım ve Trafik sorunu .Hürriyet mahallesi hizmet anlamında en geri kalan mahalle,siyasiler mahalleye sadece seçimden seçime geliyor.Mahallemiz hizmete en ihtiyacı olan bir mahalle.Okul aile birliklerinde uzun yıllar görev aldım ,öğrenciler ve velilerle muhattap oldum ve gördümki mahalle sakinleri hizmete aç.Mahalle muhtarı olmamdaki en büyük neden belkide bu nedenler .
Hürriyet mahallesinde siyasi düşünce daha hakim ,mahalle sakinleri bölünmüş ve ayrışmış durumda.Vatandaşları biraraya toplamak için Halka dokunmak gerekiyor..
Kartal belediye Başkanımız mahallelerde toplantılar yaptı ve mahalle sakinleri bize şikayete gelen vatandaşlar orada sorunlarını dile getiremediler,belki çekindiler bilemiyorum ben beklerdimki tüm sorunlarını ,sıkıntılarını dile getirsinler.Toplantı anlamında verimli bir toplantı oldu,mahalle sakinlerini dinleyerek çözüm önerileri getirmek gerçekten önemliydi. Mahallemi dinliyorum programında dile getirilen sorun ve sıkıntıların değerlendirilip çözüme kavuşmasını ümid ediyorum.

NURAY YILMAZ:Sosyal yardım ve Sosyal faaliyetler anlamında çalışmalarınız varmı?
FATİH EKİZ:Muhtar olmadan önce uzun yıllar okul aile birliklerinde görev aldım,görev dönemimizde ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım anlamında elimzden geleni yaptık..Belediye erzak yardımı yaptı 50 koli erzak dağıttı ,bize ulaşan ihtiyaç sayısı ise 2000 kişi oldu.2000 kişiye tabiki ulaşamadık.
Muhtar erzak dağtıyormuş diyen muhtarlığımıza müracaat etti. 50 koli erzağı 2000 kişiye veremeyeceğimize göre vatandaşı ger çevirmiş olduk istemeden.Yeni eğitim ve öğretim dönemizde 800 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduk.Eş dost,esnaf aradaşlarımızın yardımları sayesinde geçekleştiriyoruz.2. El beyaz eşyadan ,Tv’ye ,Koltuktan ,baza yatağa kadar yardımlarda bulunuyoruz .Sosyal medya hesabımızdan yazmamız yeterli oluyor ,duyarlı vatandaşlarımız var sağolsunlar.

NURAY YILMAZ;Mahallede Parklar ne durumda?
FATİH EKİZ:Parklarımızda eksiklerimiz çok ,İlçe belediyemize parkların duvarlarında yazılan yazılıları boyamalarını talep ettik.Parklarda aydınlatma yok,kuytu bölgelerin temizlenmesi ve halka açılması gerekiyor…Cumhuriyet ilk öğretim okulu duvarları jilet gibi öğrenciler açısından tehlike arzediyor bununla ilgilide yine yetkilileri bilgilendirdik..Yıldız iş Çimenler Okulu okulda öğrenim gören çocuklar engelli çocuklar ,oraya engelli rampalar yapılması gerekiyor ,çocuklar ve aileleri zor durumda kalıyorlar…Engelli rampaları her mahallede olması gereken en büyük hizmet.

Parkımızda bir çocuğumuz ayağını kırdığı için tahta yapıldı .İlçe belediyemiz bu anlamda elinden geleni mutlaka yapıyor fakat eksik kaldıkları yönlerinide söylememiz gerekiyor.Hizmet bizi yüceltmez ilçe belediyesi yücelir.Belki ilçe birimleri yanlış yönlendiriliyor bu anlamda yanlış anlaşılmalarıda ortadan kaldırmış oluruz.

NURAY YILMAZ:Hürrüyet mahallesinde kaldırım ve yollar ne durumda ?

FATİH EKİZ:Mahallemizde her 25 metrede çukurlarımız mevcut ,sabahtan beri en az 10 yere gittim,göreve geldiğimiz günden itibaren Hürriyet mahallesinin sorunlarını eksiklerini belirleyip en acil şekilde eksikleri gidermeye çalıştık.Aşamadığımız sorunlarımızı yetkililerle paylaştık.Whatsap gurubumuzda bunları paylaştık.Mahallemizde 50 adet adak kesildi ve ihtiyaç sahiplerine pay ederek dağıttık..

Hizmet alamıyorsak bunları konuşacağız konuştukça eksikler tamamlanacak,Kartal belediye başkan yardımcısı Adem Uçar’a teşekkür ediyorum bizi dinlediği ve duyarlı olduğu için..
NURAY YILMAZ;Mahallede Kentsel dönüşüm ne durumda?
FATİH EKİZ:Hürriyet mahallesinde Kaper sitesi beklemede hala tamamlanamadı.Mahalle sakinleri yıkılmasını istiyor çünkü orada kötü alışkanlıklar gerçekleşiyor.Hürriyet mahallesinde Kentsel dönüşüme giren projeler var ,tamamlanamayan projeler durdurulmuş durumda ,çözüme kavuşturulamamış projeler.
Bireysel binalarını yenileyen vatandaşlar kendi imkanlarıyla yeniliyorlar evlerini..Hürriyet Mahallesi Kentsel dönüşümden faydalanmış değil..

NURAY YILMAZ:Fatih bey son olarak söylemek istediğiniz birşey varmı?

FATİH EKİZ:Mahallemizde 52 bin kişi var ama herkes birbirini tanır ,kesim olarakta ihtiyaç sahibinin çok olduğu bir mahalle ,bizim en büyük amacımız ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmak ,Mahalle muhtarlığı olarak ulaşabildiğimize ulaşıyoruz ,bizi aşan konularda yöneticilerden ,kaymakamlıktan yardım etmelerini istiyoruz.Doğup büyüdüğüm Hürriyet mahallesi bizim evimiz hakettiği hizmeti almasını diliyorum Teşekkür ediyorum..

NURAY YILMAZ :Fatih bey tekrar bizleri kabul ettiği için teşekkür ederiz yeni görevinizde başarılar dileriz..

ÖZEL RÖPORTAJ:NURAY YILMAZ

📆 28 Eylül 2019 Cumartesi 19:43   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir