MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “(Geçitveren) Riçik Derneği Meme Kanserine Dikkat Çekti”
“(Geçitveren) Riçik Derneği Meme Kanserine Dikkat Çekti”

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında farkındalık yarattılar .

Geçitveren(Riçik) ve Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi meme kanseri farkındalık ayı nedeniyle bilgilendirme semineri düzenledi .

Op.Dr.Semra POLAT tarafından kadınlara eğitim semineri verilirken meme kanserinde erken tanıya dikkat çektiler .

Dernek lokalinde gerçekleşen Seminere kadınların ilgisi yoğun oldu .

Op.Dr.Semra Polat eğitimde şu hususlara dikkat çekti ve uyardı .Kadınların dikkat etmeleri gereken konulara tek tek değindi ve erken tanının çok önemli olduğunu belirtti.Dernek yönetimi ve kadınlar kurulu tarafından düzenlenen eğitim semineri verimli geçti .

Semra Polat ,meme kanseriyle ilgili bir çok merak edilen konulara açıklık getirdi.

Polatın meme kanseriyle mücadelede en dikkat edilmesi gerekenleri ara başlıklarla değerlendirdi .O önmli bilgiler şu şekilde :Meme Kanseri Farkındalık Ayı Eğitim SemineriKadın kanserleri arasında en yaygın olan meme kanseri, akciğer kanserinden sonra gelen en sık ölüm nedenidir. Bazı çalışmalara göre tüm kadın kanserlerinin %24’ünü ve kanserden ölümlerin %14’ünü meme kanseri oluşturmaktadır. ABD verilerine göre bir kadının meme kanserine yakalanma olasılığı 1/8’dir. Bu da her 8 kadından birinin hayatının belirli bir zamanında meme kanserine yakalanacağı anlamına gelmektedir. Meme kanseri kadınlarda sık görülüyor olsa da erkeklerde de görülmekte olup (istatistiklere göre her 100 kadına karşılık 1 erkekte de meme kanseri görülmekte), hastalığın seyri kadın kanserine göre daha hızlı ve kötüdür. Ülkemizde meme kanseri 25 yılda 3 kat artmıştır. Ekim ayı tüm dünyada ve ülkemizde “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olarak kabul edilmiştir.Meme kanserini sadece ekim ayında değil her zaman hatırlamalı ve gereken muayeneleri mutlaka yapılmalı ifadesini kullandı.

Galeri
📆 26 Ekim 2021 Salı 14:42   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir