MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » Genç Girişimci ve Dış Ticaret Uzmanı Melik Şahin’den Çarpıcı Açıklamalar.!
Genç Girişimci ve Dış Ticaret Uzmanı Melik Şahin’den Çarpıcı Açıklamalar.!

Genç girişimci ve Dış Ticaret Uzmanı Melik Şahin ülke ekonomisine katkı da bulunuyor. Melik Şahin genç yaşında ticarete atılarak önemli başarılara imza atıyor.
İhracat-ithalat ve üretim sanayinde ülke ekonomisine katkı sunarak önemli bir hizmetlere imza atmaktadır.

Girişimci ve Dış Ticaret Uzmanı Melik Şahin,
“Ekonomik Çözüm Önerilerini Kamuoyu ile Paylaştı.

Girişimci ve Dış Ticaret Uzmanı Melik Şahin, şunları söyledi: “Ülkemizin yaşadığı zor durumdan en kısa zamanda güçlü bir şekilde çıkması için yapılması gerekenleri kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Türkiye’nin çözemeyeceği hiçbir sorunu yok, yeter ki doğru adımlar zamanında atılsın”.!

Şahin, Türkiye Ekonomisinde çözüm önerilerinin neler olabileceğini maddeler halinde şöyle açıkladı;

“Bölge ülkeleri ile ticareti geliştirmeliyiz. Bölgesel işbirliklerini ve ortak pazar projelerini hayata geçirmeliyiz. Öncelikle üretimi artırmalıyız. Her alanda üretim. Tarım, tekstil, gıda, bilim, teknoloji ve sanayide üretim. Komşu ülkelerle ikili ticareti geliştirmeliyiz.

Özellikle kafkas, balkan, karadeniz ve akdeniz ülkeleri. Kendi ulusal para birimimiz ile ticaret yapmalıyız. Tekstil sektörü yeniden canlandırilmalıdır. Turizm bütün yıla yayılmalı, konaklama, deniz turizmi, doğa turizmi, kış turizmi ve inanç turizmi geliştirilmelidir. Sağlık turizmi önemli bir ivme kazandı, daha üst seviyelere çıkartıla bilir. Deniz ticareti ve deniz taşımacılığı geliştirilmelidir. Deniz ticaret filosu oluşturmalıyız. Nükleer enerjiye geçilmelidir. Yıllık 60 milyar dolar civarında enerji ihtiyacımızı dışarıdan karşılamaktayız .

Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapılmalı ve avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonaları düzenlenmeli. F1Grand Prix Yarışları tekrar ülkemize kazandırılmalıdır. Serbest ticaret antlaşmaları ve serbest ticaret bölgelerini artırmalıyız. Serbest bölge uygulamasını geliştirmeliyiz. Mücevherat sektöründe uluslararası tanıtıma ve pazarlamaya geçilmeli. Yine devlet, özel sektör ve iş dünyası ortaklığı ile yeni yatırım projeleri hayata geçirilmeli.

Ayrıca, uluslararası fuar ve tanıtım organizasyonlarına ev sahipliği yapmalıyız. Yeraltı zenginliklerimizi, bor madeni ve diğer madenlerimizi üretime ve ihracata kazandırabiliriz. Bunun gibi çok sayı da alternatif çözüm önerisine sahibiz ve bu önerileri hayata geçirebiliriz” dedi.

📆 14 Temmuz 2019 Pazar 21:56   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir