MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “Halk Oyunları Emekçileri Sesimizi Duyun”
“Halk Oyunları Emekçileri Sesimizi Duyun”

Halk Oyunları Emekçileri Platformu Kadıköy Bahariye Caddesinde seslerini duyurmaya çalıştılar .Bahariye caddesinde toplanan kalabalık “açız geçinemiyoruz “sloganları ve dövizlerle basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 1 yıldır ülkeyi etkisi altına alan covid-19 virüsü ile mücadele ettiklerini ifade eden halk oyunları emekçileri platformu seslerini duyurmak istediler .Basın açıklaması yapan ve sıkıntılarına çözüm aramak isteyen kalabalık basın açıklaması ardından olaysız dağıldılar .

İşte Halk Oyunaları Platformunun basın açıklaması ;

İŞSİZ, GEÇİNEMİYORUZ, AÇIZ
Basın ve kamuoyunun bilgisine
Dünyamız ve ülkemiz pandemi süreci sebebiyle ekonomi ve yaşamsal açıdan zor günler geçirmektedir. Her meslekte Her meslek grubunda kendi mağdurlarını ile ilgili makamlara duymakta olup ülkemizin yönetenlerden çareler aramaktadır.

Ancak bu pandemi sürecinde sesleri duyurmaya çalışan halkoyunları emekçileri kimlerdir halka ait olan oyunlarımızı 7’den 70’e herkese öğreten geçmişi geleceğe Taşıyan popüler kültüre karşı direnen emekçileridir tüm renkleri bir arada yan yana barış içinde kol kola taşıyanlardır halkımızın tarih ve otantik kültürünü yaşatan onları yeni kuşaklara alıştıran öğreten sevdiren erdir. Türkiye’mizin yurtdışında tanıtımını yapan ülkesinin kültür elçileridir.

Bizim olduğumuz yerde hareket müzik sevgi ve muhabbet vardır. Birlikte yaşam vardır.
Sevgili basın mensupları yaptığımız işe göre kültürel hizmetten Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Eğitmen usta öğretici yönümüz ile Millî Eğitim Bakanlığı’na antrenör olarak da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlanmışız gerekirken statüsü bile olmayan sahipsiz bırakılmış onbinler iz bu belirsizlik her yıl bizleri hem manevi Hem maddi açıdan sıkıntıya sokmaktadır pandemi sürecinin en mağdur kesimiyiz.

Ordan oraya sürüklenmek istemiyoruz. Bizleri görmezden gelenlere bakanlıklara ve yönetenlere biz varız biz 10 bineriz milyonlara ulaşan halkoyunları sevdalısı emekçiler iz hayatın her anında var olan yaşama renk katanlarız ülkemizin kültürüne hizmet eden Neşe katan farkı farklı farklı oyunlar sergileyerek coşturan eğlendiren bizleriz,sevgili katılımcılar kıymetli basın mensupları ülkemiz folklorunun en zengin dalı olan halk oyunlarının var olması unutulmaması için halkoyunları emekçilerinin ekonomik güvencelerin sağlanması ve desteklenmesi şarttır.

Hayat normal yaşama renk katar. Geçecek süre süreçte en son görev alacak olan Bu döneme kadar en fazla sıkıntılar çekecek gene bizleriz Bizler olacağız sizlerin aracılığı ile bizi yönetenlere sesleniyoruz bizi duyun bizi görün bize çare bulun ifadesine yer verdiler .

Galeri
📆 18 Şubat 2021 Perşembe 17:22   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir