MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Belediye, GÜNDEM, Kadıköy belediyesi, Manşet, Toplum » HAYVANSEVERLER, KADIKÖY’DE BULUŞTU
HAYVANSEVERLER, KADIKÖY’DE BULUŞTU

Hayvanseverler, Kadıköy Rıhtım’da sokak hayvanlarının belediyeler tarafından toplatılmasını protesto etmek amacıyla bir araya geldiler. Hayvanseverlerin eylemine çok sayıda sanatçı da katıldı

Hayvanseverler, Kadıköy’de buluştu
 09 Ocak 2022 Pazar 16:46  111  0+  Yazdır

Fırat Fıstık


Kadıköy Rıhtım’da toplanan hayvanseverler, “Mahallemizin köpekleri nerede?”, “Sokak hayvanlarına özgürlük”, “Barınaklar ölüm kamplarıdır”, “Sokak hayvanları sahipsiz değildir” yazılı pankartlar taşıdılar. 

1200 BELEDİYEDE HALA BAKIMEVİ YOK

Birçok sivil toplum kuruluşunun desteklediği, hayvanseverler adına yapılan açıklamada, “Binlerce masum hayvan hunharca yaralanarak, işkence edilerek zulmedilerek toplatılıp, canlı canlı gömülüp karlı dağlara atılıp, vahşice yok edildiler. 2004 yılında çıkan Hayvanları Koruma Kanunu’na göre belediyelere bakım evleri kurma ve kısırlaştırma işlemi yaptırma görevi verildiği halde, 1200 belediyede hala gerçek bir bakımevi yoktur” denildi.

Sanatçıların konuya duyarlı olmaları talep edilen eyleme bazı sanatçılar katıldı. Müzisyen Yusuf Güney konuşmasında “Aynı amaç için buradayız. Hepimiz yapılan yanlışın düzeltilmesi, hayvanların hak ettikleri hayatı bulabilmeleri için toplandık. Yapılacak şey çok basit. Kısırlaştırmalar düzgün yapılacak, gönüllülerle çalışılması gerekiyor çünkü bu iş gerçekten gönül işi. Ülkemizde çok hayvan var ama bunları karga tulumba alıp bir yerlere hapsetmek doğru değil” dedi.

“ESAS SORUN İNSAN MÜDAHALESİ”

Doğukan Manço da geçen hafta paylaştığı videoyla köpekleri öldüren kişilerin yakalanmasını sağlamıştı. Güney’in ardından söz alan Manço, olayla ilgili ayrıntıları paylaştı: “Ben uzun zamandır hayvan besleyen biriyim. İlk 2 köpeğim zehirlenerek öldü. Zehirlenmenin nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Geçenlerde bir video paylaştım. 15 köpeği bir anda öldürdüler. Orası bir koruma alanı. Koruma alanında herhangi bir köpeği öldürmek suçtur, dinimizde de yeri yoktur. Bunu duyurdum ve o video 15 bin kişi tarafından paylaşıldı. Ciddi bir duyar ciddi bir farkındalık gerçekleşti ve bu konunun üzerinde duruldu. Bugün aldığım bir duyuma göre şüpheli 3 kişiden 2’sine ulaşıldı diğerinin bulunması için çalışma devam ediyor.”

📆 12 Ocak 2022 Çarşamba 14:53   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir