MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » “Her Mahalleye Gerek,Petrol İş mahalle Muhtarlığından Örnek Proje “
“Her Mahalleye Gerek,Petrol İş mahalle Muhtarlığından Örnek Proje “

Her mahalleye gerek

Kartal petrol iş mahalle muhtarlığının öncülüğünde oluşturulan Mahalle Afet eğitimi ve MAG mahalle Afet gönüllüleri ekibi yoğun ilgiyle karşılandı.

Haftada üç gün Afet bilgilendirme ekibinin Deprem bilincini aşılamak amacıyla verdikleri eğitime mahalle sakinleri katılarak önemli bilgi akışını sağlıyor.

Eğitimlerdeki amaç, afet bilincini geliştirmek ve drpreme hazırlıklı yaklanmak.


Mahalle Afet Gönüllüleri, olası afetlere karşı tedbirli olunmasını sağlayacak,mahalle bazlı gönüllü bir kuruluş olarak Afet ekibi kurarak mahalle sakinleri ile birlikte hareket etmeyi amaçlamak .
Mahalle Afet eğitimi verimli geçiyor.

Petrol iş mahallesinde gerçekleşenprojenin amacı nedir ?
En önemli amaç büyük afetten sonra çok önemli altın saatlerde, yani 72 saatte bir şeyler yapabilmek. Bu zaman içerisinde insanlar ancak kendilerine ve komşularına yardım edebilir. İşte projenin amacı da o ilk 72 saatte, yardım gelene kadar insanların yapabildiklerinin en iyisini yapabilmeleri için bir eğitim programının sağlanması, beraberinde o anda ihtiyaç duyabilecekleri temel birtakım ekipmanların karşılanması, bir organizasyon oluşturulması. Dışarıdan yardım geldikten sonra da o ekiplere yardımcı olunması. Ama bunun da ötesinde insanların afet bilincine kavuşması hedafleniyor .

Böylesi anlamlı projeyi hayata geçiren Petrol iş mahalle Muhtarı Ayten Aytür ve emeği geçen herkezi tebrik ediyoruz.

Haber;NURAY Yılmaz

Galeri
📆 26 Şubat 2020 Çarşamba 23:57   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir