MENÜ ☰
..
Eksper Haber » ataşehir, Belediye, GÜNDEM, Manşet » HOŞGELDİN RAMAZAN
HOŞGELDİN RAMAZAN

Ataşehir Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayına özel hazırladığı toplu iftar ve eğlence etkinlikleri bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle yapılamayacak.

Ataşehir’de geleneksel hale gelen ve her mahalleyi kapsayan; iftar çadırları, sokak iftarları ve Ramazan eğlencelerine pandemi nedeniyle ara verildi.

Bu yıl hem sosyal mesafe kurallarına hem de paylaşma ve yardımlaşma ruhuna uygun olarak Ramazan ayı boyunca evlere hem kumanya hem de sıcak yemek dağıtılmaya başlandı.

Ramazan’ın ilk kumanya menüsü; ezogelin, şehriyeli pirinç pilavı, etli bezelye ve ayran Ataşehir Belediyesi Aşevi’nde özenle hazırlanarak iftar saatinden önce Ataşehirlilerin evlerine ramazan kumanyasıyla birlikte dağıtıldı.

Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ramazan ayında, bugüne kadar mahallelerimizde uzun iftar sofraları kurduk. Kadın, erkek, genç, yaşlı tüm Ataşehir bir araya geldik, aşımızı paylaştık. Dünyamızı tehdit eden salgınla mücadele kapsamında, belki bu yıl aynı sofrayı paylaşamayacağız, ama sıcacık yemekler ve kumanyalarla kapılarınızı çalacağız. Ben, ülkemizin de içinde bulunduğu bu zor günleri, büyük bir aile olduğumuz Ataşehir’de, yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün rehberliğinde atlatacağımıza eminim” dedi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından koronavirüs salgını nedeniyle artırılan sıcak yemek dağıtımı da, haftanın 7 günü, 2 öğün, 4 çeşit olarak devam edecek

📆 28 Nisan 2020 Salı 22:20   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir