MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » Hüseyin Tozkoparan:Herşey Kontrolümüz Altında
Hüseyin Tozkoparan:Herşey Kontrolümüz Altında

Kartal belediye Baskan yardımcısı Hüseyin Tozkoparan ile Kartal belediyesi Zabıta Müdürlüğünün çalışmalarından bahsettik.

Tozkoparan,Kartal belediyesi “Zabıta Müdürlüğünün” görevleri
ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi..

Kartal Belediye Zabıtalarının 5393 sayılı Belediye Kanunun 51. maddesinde “Belde halkının sıhhat, selamet ve sağlığının korunması amacıyla yetkili kurum ve kuruluşları tarafından alınmış ve ilgili mevzuat ile kendisine verilen görevleri Belediyelerde takip etmekle görevli olduklarına dikkat çeken Tozkoparan ,bu bağlamda Kartal’ın cadde, sokak, bulvar ve çevre mahallelerinde kontrol ve takip görevlerimiz bulunmaktadır. Zabıta, adındanda da anlaşılacağı üzere Belediye sınırları içindeki tüm olumsuzluklarla ilgili olarak tespit yapmak, yapılan tespitleri ilgili birimlere aktarmaktan sorumludur. Bu görevlerini yerine getirmek için emir vermek, yasaklar koymak ve uygulamak, bunlara aykırı hareket edenleri cezalandırmak hak ve yetkisine sahibiz ifadelerini kullandı..

Hüseyin Tozkoparan ,ayrıca,Zabıta müdürlüğümüzün “ALO ZABITA” hattı bulunmakta vatandaşlardan gelen sikayetlere anında geri dönüş sağlanmaktadır..

Zabıta Müdürlüğümüzün çalışmalarının içinde; İmar, gıda, çevre, yaş sebze ve meyve ticareti, kabahatler, tüketiciyi koruma, karayolu taşıma, hayvanları koruma, hayvan sağlığı, gece kondu, fikir ve sanat eserleri, amme alacaklarının tahsil usulü, ölçüler ve ayar, sigaranın zararını önleme, karayolları trafik, ulusal bayram ve genel tatiller, okul öncesi servisleri, su ürünleri, ticari plakaların verilmesinde uygulanan usul ve yöntemler kanunu, işyeri açma çalıştırma yönetmeliği vb. birçok konular da bulunmaktadır ifadesini kullandı..

Kaçak İnşaatlarla da zabıta müdürlüğümüz ilgileniyor.

Tozkoparan ,Kaçak inşaatların takip ve kontrolü Belediyemiz İmar Müdürlüğüne bağlı Kaçak Yapı ekibi tarafından takip ve kontrol edilmektedir. Ancak Zabıta olarak biz de Kaçak olabileceğini düşündüğümüz veya inşaat ruhsatı ibraz edemeyen şahıslara müdahale ederek durumu tutanakla imar müdürlüğüne bildirerek idari sürecin başlamasına destek oluyoruz.Zabıta müdürlüğü yoğun bir birim ,vatandaş zabıtanın bütün sorunu çözen bir birim olarak biliyor .Zabıtaya temizlik sorunu için dahi gelenler var .
Kartal belediye Zabıta Müdürlüğü olarak vatandaşların şikayet ve sorunlarına kesin çözüm bulmak için elimizden geleni yapmaktayız .Hersey kontrolümüz altındadır ifalerini kullandı..

HABER;NURAY YILMAZ

Galeri
📆 04 Ekim 2019 Cuma 19:38   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir