MENÜ ☰
Eksper Haber » Büyükşehir belediyesi, Manşet, Toplum » İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: “LOZAN BAĞIMSIZ TÜRKİYE’NİN DÜNYAYA İLANIDIR”
İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: “LOZAN BAĞIMSIZ TÜRKİYE’NİN DÜNYAYA İLANIDIR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Lozan zaferinin 96. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Lozan Antlaşması tam bağımsız Türkiye fikrinin dünyaya ilanıdır” dedi. Ekrem İmamoğlu Antlaşmanın yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Lozan Barış Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti’ni Misak-ı Milli ile beraber tam bağımsız Türkiye fikrinin tüm dünyaya ilanıdır. Antlaşmanın 96. yılında başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere milli mücadelenin ve antlaşmanın kahramanlarını saygıyla anıyorum.

Bu vesileyle ifade etmek isterim ki, hiçbirimiz unutmamalıyız bu zafer ve bu tarihi antlaşma hiç kolay yazılmadı. Anadolu’da her hanede dolu dolu şehitler verilerek yazıldı. Bu zaferi kazanmak için şehit olan, gazilik mertebesine ulaşan Atalarımız Lozan Antlaşmasının kahramanlarıdır. Bu güzel ülkemiz o zor mücadelelerin sonunda kuruldu.

Bu ülkeyi kurarak bize teslim edenler Lozan’da attıkları imzayla her vatandaşın, her inancın bu ülkede özgürce yaşamasının teminatını da sağladılar. Lozan bu yanıyla, ülkede barışın da ifadesidir. Barış en güzel de Türkiye’mize yakışır.”


📆 24 Temmuz 2019 Çarşamba 22:46   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir