MENÜ ☰
.
Eksper Haber » Büyükşehir belediyesi, Manşet » İMAMOĞLU: “ADALETİ VE VİCDANI ÖNDE TUTAN, ŞEHRİN GELECEĞİNİN KAZANDIĞI BİR SİSTEM YARATMA ÇABASI İÇİNDEYİZ”
İMAMOĞLU: “ADALETİ VE VİCDANI ÖNDE TUTAN, ŞEHRİN GELECEĞİNİN KAZANDIĞI BİR SİSTEM YARATMA ÇABASI İÇİNDEYİZ”

facebook sharing button
twitter sharing button
whatsapp sharing button

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyayla birlikte, İstanbul’da ve Türkiye’de hayatı durma noktasına getiren koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen sektörlerin temsilcileriyle hemen her gün bir araya geliyor. İmamoğlu, bugün de minibüsçüler, taksiciler ve özel tekne sahipleriyle ayrı ayrı bir araya geldi. İmamoğlu, telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen sanal toplantılarda, sıkıntılarını dinlediği sektör temsilcilerine, “İnsanların hayatını kaybettiği bir ortamı yaşıyoruz. Önce bu sağlık sorununu çözmemiz lazım. İBB ve bütün belediyeler, çok büyük bir gelir kaybı içindeler. Dünyada bazı ülkelerde açıklanan mali düzenle ilgili paketlerde, yaklaşık 3’te 1 oranında yerel yönetimlere dönük açıklanıyor. Şu anda belediyelerin kasasına girecek, nakdi anlamda açıklama yapılmadı henüz. Bunu bekliyoruz. Buna rağmen, var olan imkanlarımızla insanlarımıza katkı sunmak, nefes aldırmak, bir ailenin evinde aç kalmaması konusunda politikalarımızı devam ettireceğiz. Bu politikalarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Adaleti, vicdanı önde tutan ve şehrin geleceğinin kazandığı bir sistem yaratma çabası içindeyiz. Sorunları; ortaklaşarak, konuşarak çözüme kavuşturacağız” mesajını verdi.

FLORYA / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen sektörlerin temsilcileriyle hemen her gün bir araya geliyor. İmamoğlu’nun toplantı yaptığı ilk grup, İstanbul Minibüsçüler Odası oldu. Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya İmamoğlu ile birlikte CHP Milletvekili Gökan Zeybek, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, Ulaşım Planlama Müdürü Utku Cihan, İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Kazım Bilge ile oda yöneticileri Emin Alagöz ve Zübeyir Akay katıldı.

İMAMOĞLU: “BERABER KONUŞACAĞIZ; DERTLEŞECEĞİZ”
Yaşanan süreç nedeniyle minibüs esnafının zor günler geçirdiğini belirten Bilge, “3 yıldır yapılmayan zammı yaptığınız için size minnettarız. Virüsten dolayı sizlerin de çok sıkıntıda olduğunuzu biliyorum. Her araçtan 3 aile geçiniyor. Böyle bir süreçte sizlere bu sıkıntıları iletmem beni çok rahatsız ediyor” dedi. Bunun üzerine araya giren İmammoğlu, Bilge’ye, “Hiç rahatsızlık duymayın. Beraber konuşacağız. Dertleşeceğiz. Yapacağımız bir şey varsa, yapacağız. Yapamadığımız zaman dertleşmenin bile kıymeti büyüktür böyle zamanlarda. Bu araları omuz omuza aşma çabası içinde olacağız” karşılığını verdi.

DEMİR: “MİNİBÜSLERİ SİSTEME ENTEGRE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”Daha sonra sırasıyla Zeybek, Bilge, Erkut, Demir, Cihan, Bilge, Alagöz ve Akay söz alarak hem koronavirüs sürecinde hem de güncel anlamda yaşanan sektörel sorunlara dair görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi.

İMAMOĞLU: “YENİ KURALLARI KONUŞACAĞIZ”
Toplantının değerlendirme konuşmasını yapan İmamoğlu, olağanüstü bir dönem yaşandığına vurgu yaptı. Son 12 günde 550 bin kişinin İBB’ye yardım talebinde bulunduğunu belirten İmamoğlu, özetle şunları söyledi:
“2 ay sonra hastalık bitecek, her şey güllük gülistanlık olacak değil. Gireceğimiz yeni dönem, her yönüyle eskisi gibi olmayacak. Yeni kuralları konuşacağız. Çocuklar, ulaşım… Bütün sistemleri dünya tartışıyor. Böyle bir döneme hazırlık adına, çok geniş düşünmeli, hep beraber istişare etmeli, ortak akılla kararlar almalıyız. Toplu taşımanın geleceği ne olacak? Yarınlarda, bu yaşadığımız korona gibi süreçlerin etkisiyle alınacak yeni kararlarla, fiziki düzenlemelerimiz nasıl olmalı? Bütün bunları tartışacağız. Konu artık, minibüsçü ya da halk otobüsçü konusu değil; konu artık, bütüncül bir toplum sağlığı ve ulaşım konusu. O bakımdan lütfen bu diyaloglara açık olun. Dünya değişecek. Dünya düzeni içerisinde beraber alacağımız kararla, İstanbul’u en özel en hak ettiği yere hep beraber oturtmamız lazım. Biz, maddi anlamda bazı kararlar alıyoruz ama aldığımız kararların, şu anki toplu taşıma sistemleri içinde kolaylıkları olan düzene dönük hızlıca kararlar alıyoruz. Bazı kararları da alamıyoruz. Biz, elimizden geldiğince, sizlerin de başkalarının da yarınlarda nasıl olacağınıza çalışıyoruz. Tabi bunun daha fazlasını tabii ki merkezi hükümetten bekliyoruz. Şu anda mali sistemi tümüyle yönetecek olan, onlar. Onlara da tavsiyelerimizi, önerilerimizi gün gün, an an, yazılı-sözlü iletiyoruz. Bu iş, bütüncül bir iş. Masadaki sorunlarınızı biliyorum. Makul zamanlarda buluşarak, çözüm üretme konusunda da tartışacağımız ortamlarımız olacak.”

İMAMOĞLU: “OHO’LARIN İBB İLE İŞ BİRLİĞİ STATÜSÜ VAR”İmamoğlu, minibüsçülerin ardından İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, Genel Müdür Zeynep Kılıç ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanvekili Veli Yurt’un katıldığı ikinci toplantıyı gerçekleştirdi. Meslektaşlarının ortak sorunlarını dile getiren Aksu, İBB’den ve merkezi hükümetten taleplerinin ayrı olduğunu vurguladı. Aksu, “Tek-çift plaka uygulamasına geçtik. Esnafımızın, yakıt ve gıda desteğine ihtiyacı var. Arkadaşlarımız, Özel Halk Otobüslerine verilen desteğin kendilerine de verilmesi taleplerini iletmemi istediler” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, Aksu’nun bu sözlerine, “Şehir Hatları ve ÖHO’ların şu an İBB’de farklı bir iş birliği statüsü var. Sübvansiyon süreci var. Dolayısıyla, bizim oralarda karar kolaylıklarımız var. Onlarla yürüyen bir finansal düzeni de var. Böyle bir imkanımız, ne yazık ki taksilerde ve minibüslerde yok. Ama yok saymıyoruz. Araştırma içindeyiz” yanıtını verdi.İMAMOĞLU’NDAN “TAKSİLERE DEZENFEKTAN

📆 17 Nisan 2020 Cuma 22:33   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir