MENÜ ☰
Eksper Haber » Büyükşehir belediyesi, GÜNDEM, Manşet » İmamoğlu: CHP’lilerin adayı Kemal Kılıçdaroğlu ama karar Altılı Masa’nın
İmamoğlu: CHP’lilerin adayı Kemal Kılıçdaroğlu ama karar Altılı Masa’nın

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’lilerin cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. İmamoğlu, “Bütün CHP’lilerin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ama günün sonunda kararı verecek olan Altılı Masa’dır” dedi.

İmamoğlu: CHP’lilerin adayı Kemal Kılıçdaroğlu ama karar Altılı Masa'nın

Abone Ol

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu ‘Yeni Bir Sabah’ programına katıldı.

Programda Küçükkaya’nın “Edindiğim izlenime göre Kılıçdaroğlu aday olmaya hevesli gibi görünüyor” şeklindeki sözlerinin ardından konuşan İmamoğlu, tüm CHP’lilerin adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyerek ardından “Bütün CHP’lilerin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ama günün sonunda kararı verecek olan Altılı Masa’dır” dedi.

“KAZANACAK KİŞİ ADAY OLMALIDIR”

“Adayın açıklanmasından ziyade öncelikli mesele süreç yönetimidir” diyen İmamoğlu, “Altılı Masa derken elbette bunu genel başkanımız da dile getiriyor. Elbette kazanacak kişi aday olmalıdır. Adayın özelliklerini sıralıyor, her konuda uzman insanlardan faydalanacak, ‘Altılı Masa’nın fikrini alıp onlarla birlikte süreci yönetecek, proje üretecek, onlarla birlikte anayasa metni hazırlayacak. Adayın açıklamasından ziyade öncelikli mesele süreç yönetimidir” ifadelerine yer verdi.

Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in altı yaşındaki kızı H.K.G.’yi müridiyle ‘evlendirmesi’ ve çocuğun yıllarca istismara maruz bırakılmasıyla gündeme oturan Hiranur Vakfı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, “Dini eğitim veren kurumların olması kadar doğal bir şey olamaz” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

📆 12 Aralık 2022 Pazartesi 21:33   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir