MENÜ ☰
Eksper Haber » Büyükşehir belediyesi, Manşet » “İmamoğlu,14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı”
“İmamoğlu,14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sağlık Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı. Yaptığı konuşmada, Covid-19 pandemisinin başlangıcında, halkı bilinçlendiren ilk kurumun İBB olduğunu belirten İmamoğlu, “Duyurular yapmaya başladığımızda bizi, felaket tellalı diye tanımlayan gazete kupürleri bile oluşmadı değil. Ama ne yazık ki biz, ürktüğümüz ya da endişe ettiğimizden daha da yüksek boyutta bir süreç yaşadık. Sağlıkla ilgili mücadeleyi ilk andan itibaren gündemimize aldık. Nasıl aldık, Bilimsel Danışma Kurulumuz marifetiyle aldık. Sırtımızı onlara yasladık. İyi ki yaslamışız. Bilim ve akıl bizi hiç yanıltmadı. Kurulun bize aktardıkları hiç yanıltmadı” dedi. İmamoğlu, bu süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanları için de Cuma namazı öncesi Şehzadebaşı Camii’nde mevlit okuttu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Sağlık Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı. İBB Saraçhene yerleşkesindeki Meclisi Salonunda gerçekleştirilen programa, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, İBB Sağlık Daire Başkanı Önder Yüksel Eryiğit, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İBB Bilimsel Danışma Kurulu üyeleri ile diğer davetliler de katıldı.

ERYİĞİT: “İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Hayatını kaybeden sağlık çalışanları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını İBB Sağlık Daire Başkanı Önder Yüksel Eryiğit yaptı. Covid-19 sürecinde insan sağlığının her şeyden önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını söyleyen Eryiğit, “Ülkemizin her köşesinde, gece gündüz demeden, kendi sağlıklarından ödün vererek canla başla mesleğini icra eden sağlık çalışanlarımızın, sağlık emekçilerinin Tıp Bayramını kutluyorum. İBB Sağlık Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü hekimlerinden Dr. Ümit Erdem ve salgın nedeniyle hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını rahmetle anıyorum” dedi.

FİNCANCI: “386 SAĞLIK ÇALIŞANINI KAYBETTİK”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da bir yıldır çok zor günler geçirdiklerinin altını çizerek, “Bu bizim için çok değerli bir an. 14 Mart Tıp Haftası’nda böylesine kıymetli bir adımın hepimizin yüreğine işlediğini ifade etmek isteriz. 4 Mart’tan beri sağlık çalışanlarımızdan kaybettiğimiz kimse yok derken, dün akşam ne yazık ki bir hemşire arkadaşımızın kaybından haberdar olduk ve 386 sağlık çalışanını kaybettik bu bir yıl içinde” dedi.

Dünyanın en yüksek sağlık çalışanları kayıpları arasında Türkiye’nin de olduğu bilgisini de paylaşan Fincancı sözlerini,  “Hızla artan vakalarla karşı karşıyayız. O nedenle de önlemleri almak gerekiyor. Kontrolsüz bir normalleşememe ile karşı karşıyayız; ama en azından biz biliyoruz ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu önlemek için bilimsel çalışma kuruluyla beraber çaba gösteriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne o nedenle de teşekkür ediyorum” diye sürdürdü.

📆 12 Mart 2021 Cuma 21:08   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir