MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » İmamoğlu’na tebrik ziyaretleri sürüyor..
İmamoğlu’na tebrik ziyaretleri sürüyor..

İmamoğlu: İstanbul hoşgörünün başkenti olsun istiyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir yandan mesaisini sürdürürken, bir yandan da tebrik ziyaretlerini kabul ediyor. İmamoğlu, gün içinde TGS yönetimini, Süryani cemaati liderini ve İtalya’nın Ankara Büyükelçisi’ni Saraçhane’deki makam odasında ayrı ayrı kabul etti. İmamoğlu, Süryani cemaati lideri Yusuf Çetin ile yaptığı sohbette, “İstanbul, dünyada hoş görünün de başkenti olsun istiyoruz. Bunu başardığımız taktirde, dünyanın bize bakışı gerçekten bambaşka bir yere gidecek. Belki de dünyaya örnek işleri biz başaracağız” dedi.

SARAÇHANE / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah metro şantiyesinde başladığı mesaisini, Saraçhane’deki makam odasında gerçekleştirdiği toplantılarla devam ettirdi. İmamoğlu, toplantı aralarında toplumun farklı kesimlerinden kişi, kurum ve kuruluşların tebrik ziyaretlerini de makam odasında kabul etmeye devam etti. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve yönetim kurulu üyelerini ağırlayan İmamoğlu, medya sektörünün sorunlarını ilk ağızdan dinledi. Her sektörde sorunlar yaşandığını belirten İmamoğlu, iyileştirmelerden çok kötüleşmenin önüne geçilmeye çalışıldığını kaydetti. İmamoğlu, “Her alanda normalin ve iyinin mücadelesinin verilmesi şart. Değerler üzerinden hareketle herkesle ortak çalışmalıyız. Medyanın sorunlarını biliyoruz” dedi.

ÇETİN: “BAŞARILARINIZ İÇİN DUACIYIZ”

TGS heyetinin ardından Süryani Kadim Cemaati Lideri Metropolit Mor Filüksinos Yusuf Çetin ve 11 arkadaşı, İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu. “Bu kadar yoğun olmanıza rağmen bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz” diyen Çetin, “Yeni görevinizde, şahsım ve cemaatim adına tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. Başarılarınız için duacıyız. Doğuş Bayramı’nda bize teşrif etmiştiniz, sağ olun. İnşallah biraz trafik azaldığında bize yeniden teşrif ederseniz çok mutlu olur ve seviniriz. Belediye başkanı bir şehrin manevi babasıdır. İnancı ve etnik kökeni ne olursa olsun, kentte yaşayan herkesi kucaklar, sever, ayrım yapmaksızın herkese yardım elini uzatır. Çok kutsal ve özverili bir görevdir. Bu göreve gerçekten layıksınız. İnşallah İstanbul’umuz için güzel yatırımlar yaparsınız. Hem dualarımızla hem de çabalarımızla sizi destekliyoruz. Dünyada tek İstanbul var. Napolyon, ‘Dünya tek devlet olsaydı, başkenti İstanbul olurdu’ demiş. Bu da büyük bir onur. Herkes göreve gelemiyor. Fazlasıyla buna layıksınız” şeklinde konuştu.

“HERKESİN BİRİKİMİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Süryani lideri Çetin ve arkadaşlarının ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten İmamoğlu, “Sizleri ve heyetinizi ağırlamaktan elbette ki onur duydum” dedi. İstanbul, çok özel bir şehir olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Dünyada, bence birinci her konuda. Güncel konularda da hizmetlerde de yapacak çok işimiz var. Bu manada yeni bir dönem başladı İstanbul’da. Bu dönemi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız. Bunu yaparken güvencemiz İstanbul’da yaşayanlar. Yaşayanlar derken, herkes. O bakımdan, herkesin katkısına, birikimine, tecrübesine ihtiyacımız var. İstanbul’un her açıdan bütünleşik bir yönetim dönemine girmesini çok arzu ediyoruz. Bu belediye döneminde hiç kimse kendisini dışarıda hissetmemeli. Herkes kazandı. Herkes bu belediyenin sahibi. Bu belediyenin her kuruşu, İstanbul’daki her vatandaşımızın cebinden çıkan para. Her hizmeti bu anlayışla yöneteceğiz” diye konuştu.

“DÜNYAYA ÖRNEK İŞLER BAŞARACAĞIZ”

“İstanbul’un maneviyatını da korumak, herkesin inancına saygı duyan bir belediyeciliği ortaya koymak gerçekten önemli önceliklerimizden biri olacak” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: “İstanbul’un tüm inanç dünyasını dinleyen, izleyen, önerilerine kulak veren ve çözüm arayan bir belediyeciliği ortaya koyacağız. Sizleri ve heyetinizi, her zaman bu masamızda görmek isteriz. Çalışmalarımızı başlattık. Bu, kente şöyle bir özellik katacak: Bu şehirde, inançların mutlu, huzurlu ve demokratik bir çevrede yaşamalarına fırsat tanımış olacağız. Bunu çok önemsiyorum. İstanbul, dünyada hoş görünün de başkenti olsun istiyoruz. Bunu başardığımız taktirde, dünyanın bize bakışı gerçekten bambaşka bir yere gidecek. Belki de dünyaya örnek işleri biz başaracağız. Çünkü birçok medeniyetin beşiği olan topraklarda yaşıyoruz. Bu bilinçle, bu ülkenin yurttaşlarıyız. Bu sorumluluğu taşımalıyız. Bu sorumluluk, tek başına bana ait değil, hepimize ait. İnanç, insanların özeli, maneviyatı ve çok değer verdiği alanı. Bizim için de bu alan hizmet etmek, değerli bir öncelik.”

Süryani heyetinden sonra İmamoğlu’nu tebrike İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani geldi. İmamoğlu ve Gaiani, keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Galeri
📆 30 Temmuz 2019 Salı 16:22   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir