MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » İrandaki deprem Vanı Vurdu
İrandaki deprem Vanı Vurdu

Sabah saatlerinde son dakika haberi olarak ajanslara yansıyan Van depremi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Bakan Koca, İran sınırında meydana gelen ve Van’ın Başkale ilçesinde hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Öte yandan, sabah saat 08.52’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede art arda 18 deprem daha meydana geldi. 12.48’de meydana gelen deprem 4,3 olarak kaydedildi. İşte, İran sınırında yer alan Van’da meydana gelen deprem hakkında son dakika gelişmeleri…

Son dakika haberler: Bakan Koca, Van depremi ile ilgili acı haberi duyurdu

23.02.2020 – 15:00DHA-AA-İHA

Merkez üssü İran’ın Hoy kenti olan 5,9 büyüklüğündeki depremin en çok hissedildiği İran sınırındaki mahallelerde birçok ev ve ahır yıkıldı, bazıları da ağır hasar gördü. Depremin ardından bölgeye gönderilen jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri çalışma başlattı. Ahırların yıkılması nedeniyle çok sayıda hayvanın telef olduğu mahallede, arama kurtarma ekipleri yıkılan evlerin enkazlarında başka kişilerin olup olmadığını kontrol edildi.

BAKAN KOCA: 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye-İran sınırındaki depreme ilişkin Twitter’dan paylaşımda bulundu.

Depremin Van’ın Başkale ilçesini de etkilediğini belirten Koca, paylaşımında, “9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 37 yaralımız var. 25 ambulans, 1 helikopter ambulans ve 13 UMKE ekibi anında olay yerine intikal etti. Durumu kritik 9 kişi ve diğer yaralılarımız için her türlü çabayı gösteriyoruz.” ifadelerine yer verdi. Diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını vurgulayan Koca, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

📆 23 Şubat 2020 Pazar 16:50   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir