MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » İsa Durmuş:”Yalı Mahallesine Eşit Hizmet “
İsa Durmuş:”Yalı Mahallesine Eşit Hizmet “

Kartal Yalı mahallesi.

Kartal Yalı mahalle Muhtarı İsa Durmuş ile mahalle sorunlarını ,eksikleri,acil yapılması gerekenleri konuştuk..

Durmuş bizlere samimiyetle cevaplar verdi

NURAY YILMAZ:İdris bey sizi kısaca tanıyabilirmiyiz?

İDRİS DURMUŞ:1965 Erzincan doğumluyum, 1977 yılında Istanbul’a gelerek o günden bugüne 42 yıldır Yalı mahallesinde yaşamaktayım.Muhtarlık görevini 2 dönemdir yapmaktayım,31 Mart Yerel seçimlerde yeniden aday oldum ve kazandım .Bana oy veren Mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum..
NURAY YILMAZ: Yalı mahallesini bizlere anlatırmısınız?

İSA DURMUŞ: Yalı mahallesi sonradan olma bir mahalle ,Pendikten Kartal ayrılınca oluşan bir mahalle ,14 bin Nüfusuna sahip ,Mozaik bir mahalle ..

NURAY YILMAZ:Mahalle Parklarınız ne durumda?
İSA DURMUŞ: Bizim mahallede IBB’ye ait hiçbir alan yok, İlçe belediyemize bağlı 3 tane park var ,parklarımızda bank eksik ,güvenlik kamerası eksik güvenlik anlamında yetersiz olduğunu görüyorum .Şu ana kadar şikayetlik bir durumu olmadı ama vatandaşlar kumdan şikayetçi ,Hayvan dışkılarının olduğunu çocukların oyun oynayamadıklarını dile getiriyorlar..Tabiki temizlik anlamında İlçe belediyemiz elinden geleni yapıyor..

NURAY YILMAZ: Mahallenizde eksik gördüğünüz neler var?

İSA DURMUŞ: Mahallemizde Kültür Merkezimiz yok,Kıreşimiz yok ,Parklarımız eksik ,Çöp konteynırlarının yer altında olması noktasında talepler var ,biz bu talebi yetkililere bildirdik.Engelli kaldırımımız eksik özellikle okula giden engelli çocuklarımız zorluk yaşıyorlar her caddeye bir engelli kaldırımlar bulunmalı.

NURAY YILMAZ: Yalı mahallesinde Kentsel dönüşüm nasıl devam ediyor?

İsa Durmuş:Mahallemizde büyük proje olarak bir tane projemiz var .Yerleşim olarak herkesin şahsi binası yada akraba binası olduğu için aralarında anlaşmamazlık yaşandığı için binaları yenilemekte sıkıntı çıkabiliyor..Tabiki kendi binalarını yenileyenlerde oldukça fazla .

NURAY YILMAZ: Sosyal yardımlar ve Sosyal faaliyet anlamında çalışmalarınız varmı?

İSA DURMUŞ; Sosyal yardımlar konusunda üye olduğum Karınca Derneğinden destek alıyoruz yine oluşum içerisinde olduğumuz 34 STK Başkanları ve Temsilcilerden oluşan ekiple sosyal yardımlarımız oluyor. Sadece Kartal değil ,Tüm ilçelerde ulaşıyoruz.
Sosyal Faaliyetlerle ilgili belediyemizin düzenledikleri Turlara yolluyoruz kayıtlarını alıyoruz bu anlamda yönlendirmelerimiz oluyor.Sosyallik her insanın yapabileceği bir olay değildir, sosyal olmak zamanından, vaktinden, nakdinden ve en önemlisi ailenden fedakarlık yapmaktır. Onlara ayıracağın zamanı yaşadığın kente, ihtiyaç ayırmaktır.

NURAY YILMAZ:Yalı mahallesinde asvalt çalışmaları tamamlandı mı?

İSA DURMUŞ:Yalı mahallesinde asvalt ve yollarda bir sıkıntı yok ,tabiki eksik yollarımız var engelli kaldırımlarımız yok,okula giden engelli öğrencilerimiz ve aileleri sıkıntı yaşıyorlar,bilinçsiz ve duyarsız vatandaşlar araçlarını kaldırımlara park edince de zaten zorlu yolculuk dahada dayanılmaz hal alıyor.Engelli rampalı kaldırımların her mahallede mutlaka olması gerekiyor.

NURAY YILMAZ:Sokak hayvanlarıyla ilgili şikayetler varmı,size gelen şikayetleri nasıl yönlendiriyorsunuz ?

İSA DURMUŞ:Öncelikle hepimiz hayvanları seviyoruz ,onlarla yaşamayı öğrenebilsek sorunda ortadan kalkmış olacak aslında ,bizlere bu konuyla gelen şikayetlerde ilçe belediyemizi haberdar ediyoruz .Çözüm ne derseniz bir çözüm var oda hayvanlarla yaşamayı öğrenmek diye düşünüyorum..

NURAY YILMAZ:İsa bey son olarak bir mesajınız varmı?

İsa Durmuş:Yalı mahalle muhtarlığı olarak mahalle sakinlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz..Bizleri yöneten yöneticilere mahalle ayırmadan hizmet etmelerini istiyoruz,her mahalleye eşit davranmalarını ve bu anlamda takipçileri olacağımızı sizin aracılığınızla söylemek istiyorum. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz..

NURAY YILMAZ:İsa bey bizi kabul ettiģiniz için teşekkür ederiz, görevinizde başarılar dileriz..

ÖZEL RÖPORTAJ:NURAY YILMAZ

Galeri
📆 24 Eylül 2019 Salı 21:29   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir