MENÜ ☰
..
Eksper Haber » Manşet » İstanbul Kartal’da kurban pazarı kuruldu!
İstanbul Kartal’da kurban pazarı kuruldu!

Kurban alırken nelere dikkat edilmeli?

İstanbul’da Kartal Belediyesi, Yunus Tren İstasyonu yanındaki alana kurban satış ve kesim merkezi kurdu.

Kurban satışı çadırlarının bulunduğu alanda yaklaşık 2000 bin büyük 1800 küçükbaş hayvan bulunuyor. Peki, Kurban alırken nelere dikkat edilmeli? Büyükbaş hayvanın 2 yaşın üzerinde olduğu nasıl anlaşılır?

Kurban alırken nelere dikkat edilmeli?
Satışların şu ana kadar iyi
gittiğini söyleyen kurbanlık hayvan satıcıları, vatandaşları kaçak ve hasta kurbanlık satışına karşı uyararak, “Satışı yapılan hayvanların hepsinin ayrı ayrı kimlikleri ve sağlık raporları var. Vatandaşlar hayvan alırken bunları mutlaka görsünler” dedi.

Diyarbakırda hayvan yetiştiriciliği yapan Mehmet Ünlü “Hayvanlarımızı buraya getirmeden önce kanları veteriner aracılığı ile alınıp Ankara’ya gönderilip inceleniyor. Şap veya başka bir hastalık taşıyıp taşımadığı kontrol ediliyor.

Bu testler olumsuz sonuç alan hiçbir hayvan bu alanlara sokulmuyor. Bütün bunlar bir maliyet olduğu için Kurban satış merkezlerinde fiyatlar biraz yüksek gibi duruyor. Ancak buradan alınan hayvanlara yüzde yüz güvenebilirsiniz. Her hayvanın bir sağlık raporu var. Müşterilerimiz satıcılardan bunu görmek isteyebilirler.” dedi.

Büyükbaş hayvanın 2 yaşın üzerinde olduğu nasıl anlaşılır?
Dinimiz gereği 2 yaşın altındaki büyükbaş hayvanların kurban olamayacağını söyleyen kurban satıcıları bunu anlamanın kolay bir yöntemi olduğunu söyleyerek şöyle açıkladılar:

Kurban satışı çadırlarını gezdiğimizde Hijyen ve temiz bir ortam gördük bu anlamda Kartal belediyesi Personelinin titizlikle çalıştığını gördük.
KARTAL BELEDIYESI TARAFINFAN ALANA YAPILAN KESİM MERKEZİ ..

Kesim alanı iki bölümden oluşuyor tamamı ile ray sistemi ile profesyonel mezbahane sistemi ile donatılmış olup her iki bölümde de saatte 15+15 toplam hayvan çıkacak şekilde ayarlanmış tamamiyle profesyonel 30 kişilik Kasap ekibiyle kesimhanelerin halka hizmet vereceği bekleniyor.

Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel ‘ e Teşekkür.

Kartal’a kurulan Kurban Satış Noktasında Hayvan yetiştiriciliği yapan Vatandaşlar Kartal belediyesi olarak işlerini kolaylaştırdıklarını dile getirirken temizlik ve Hijyen konusunda güvenlik anlamında ciddi destek aldıklarını ifade ettiler.Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkür ettiler.
Kartal belediyesi Kartansaş A.Ş Genel Müdürü Düzgün Çapar tarafından yürütülen pazar alanında öncelikle Sayın Düzgün Çapar’a Kartal Kaymakamlığına bizlere, Hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlara ,Kurbanlık almaya gelen Vatandaşlara kolaylık sağlayan Kartal belediye personeli Mehmet Ali Çetin ,Cihan Çapar ve Serkan Atalay ‘a,çekimler sırasında videoları çeken Görüş haber Muhabiri arkadaşım Maksude’ye teşekkür ederiz..

Haber Foto;Nuray Yılmaz

Galeri
📆 01 Ağustos 2019 Perşembe 19:18   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir