MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Sancaktepe’de Gerçekleşti.
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Sancaktepe’de Gerçekleşti.

Milletimizin istiklal mücadelesinin en veciz sembolü olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Sancaktepe’de Anlamlı Bir Programla Kutlandı.

15 Mart Salı günü Mustafa Öncel Kültür Merkezinde Şehit Ömer Halis Demir Lisesi ve Bil Koleji tarafından düzenlenen programa; Belediye Başkanımız Şeyma Döğücü, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü yaptığı konuşmada : “”İstiklal Marşı, her okuduğumuzda bizleri yeniden heyecanlandırmakta ve milli duygularımıza tercüman olmaktadır. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ temennisiyle kaleme aldığı; her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız; bizlere aynı zamanda karanlık ufkun ardından doğacak şafağın müjdelemektedir Mısralarıyla bir milleti ayağa kaldırarak bağımsızlık meşalesini yakan Mehmet Akif’i bir kez daha rahmetle anıyor; bu güzel program için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İstiklal Marşı’nın Türk milletinin yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştirildiği dizeler olduğunu vurgulayan Kaymakam Ahmet Karakaya ise: “ Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklâl Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerlerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır.İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Protokol konuşmalarının ardından Mehmet Akif Ersoy konulu sinevizyon gösterisi ve şiirlerle devam eden program İstiklal Oratoryosu ile sona erdi.

Program sonunda İstiklal Marşı’nın Kabulünün 101. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle İlçemizde düzenlenen Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Protokolü tarafından takdim edildi.

📆 16 Mart 2022 Çarşamba 20:39   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir