MENÜ ☰
Eksper Haber » Manşet » “İYİ PARTİ KARTAL GENÇLİK KOLLARI;KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ “
“İYİ PARTİ KARTAL GENÇLİK KOLLARI;KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ “

İYİ Parti gençlik kolları Murat Ağırel’in tutukluluk kararıyla ilgili kamuoyuna yazılı bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama;

Murat Ağırel’e karşı uygulanan tutuklama tedbiri kanunun tüm anlam ve amacına aykırılık teşkil ediyor. Keza yalnız adli kontrol ile hedeflenen fayda sağlanabilecek durumda iken twitterda yapılan bir paylaşım için neden kanundaki en ağır güvenlik tedbiri uygulanıyor?

Kişinin doğrudan özgürlüğünü kısıtladığı için; ölçülü kullanılması gereken ve en son çare olarak başvurulması gereken tutuklama tedbiri kanunun gösterdiği şekilde uygulanmayarak kişilerin gerek yargıya gerekse devlete olan güvenini sarsıyor, adalete olan inancımızı zedeliyor.

Tutuklama tedbirinin oldukça dikkatli ve ölçülü kullanılması gerekirken; kanunun lafzının aksine alelade ve keyfi bir tedbir olarak uygulanıyor. Yargı vatandaşın vatandaşına karşı işlediği kasten öldürme, cinsel saldırı, yağma, nitelikli dolandırıcılık gibi ağır suçlarda bu tutuklama tedbirine hükmetmekte çekinceli davranırken, kişilerin kendine ait sosyal medya hesabında devlete karşı yaptığı paylaşımlarda neden gözünü kırpmıyor?

Kanunen tutuklama tedbirinin uygulanabilmesi için; şüphelinin delilleri karartma şüphesi, mağduru veya tanıklara baskı uygulama tehlikesi olması, kaçma şüphesi bulunması ya da kanunda sayılan belirli başlıca suçlardan olması gerekir.

Murat Ağırel’in yargılandığı suç tutuklama tedbiri uygulanması için Ceza Muhakemeleri Kanununun 100. maddede sayılan sınırlı suçlardan değil. Suç konusu twitterda yapılan bir paylaşım iken delilleri karartma şüphesinden bahsetmek imkansız.

Yapılan paylaşım, Libya’da şehit düşen vatandaşlarımız ise; Murat Ağırel’in mağdur ve tanıklara baskı uygulaması durumu izaha muhtaç bir durumdur.

Tüm bunlar söz konusu iken, gazeteci Murat Ağırel’e yapılan tutuklama, bir göz dağıdır, bir konuyu kapatma, başta şahsın mesleği dolayısıyla medyayı, devamında şahısları sosya mecralarda susturma çabasıdır.

Adaletin tecellisi için hükmedilen bu tutuklama tedbirinden dönülmesi için konunun takipçisi olacağız.

                                    İYİ PARTİ KARTAL 
                                    GENÇLİK KOLLARI
Galeri
📆 09 Mart 2020 Pazartesi 15:15   ·   💬 0 yorum   ·   Yazdır Yazdır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir